Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 08:45

Συνεχίζεται η καμπάνια για την Εβδομάδα Κινητικότητας

Συνεχίζεται σήμερα στην Καλαμάτα η καμπάνια "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, “Mobility Week”". Πρόκειται για μια ετήσια εκστρατεία για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, που διοργανώνεται με την υποστήριξη των Γενικών Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο στόχος της εκστρατείας, η οποία διαρκεί κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών, ώστε να θεσπίσουν και να προωθήσουν αειφόρα μέτρα μετακίνησης και να καλέσουν τους πολίτες τους να δοκιμάσουν εναλλακτικές λύσεις στη χρήση του αυτοκινήτου.

Ο Δήμος Καλαμάτας μετέχει στην ευρωπαϊκή αυτή εκστρατεία με διάφορες εκδηλώσεις, στις οποίες θα λάβουν μέρος οι εξής φορείς: ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Καλαμάτας, Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Καλλιτεχνικό Στέκι, Κέντρο Νέων, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Ομάδα «Πάμε βόλτα», Οργανισμός Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, Ποδηλάτες και Πεζοί Καλαμάτας, Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς», Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας «Ευκλής», Ραδιόφωνα City και Κανάλι 20.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: σήμερα από τις 8 το πρωί έξω από σχολεία θα αναβιώσουν παλιά παιχνίδια. Στις 6 μ.μ. στον πεζόδρομο της Μπενάκη στο Ιστορικό Κέντρο ξεκινά ανοικτό καλλιτεχνικό εργαστήρι και βιντεοπροβολή. Ολη την εβδομάδα θα γίνεται μετατροπή των θέσεων στάθμευσης σε χώρους πρασίνου και θα μοιράζεται ενημερωτικό υλικό.

Για δηλώσεις συμμετοχής στις περιβαλλοντικές διαδρομές, μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με το Κ.Π.Ε. Καλαμάτας: ηλεκτρονικά στο mail@kpe-kal.mes.sch.gr, τηλεφωνικά στο 27210 62299 (εργάσιμες ημέρες και ώρες 9 π.μ. - 2 μ.μ.).

Περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία υπάρχουν στο http://www.mobilityweek.eu.

Στην "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας" μετέχουν και τα σχολεία της Μεσσηνίας και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του νομού.  Συγκεκριμένα θα γίνουν: στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ σήμερα στις 10.30 αναβίωση παιχνιδιών της γειτονιάς, στο δρόμο έξω από το σχολείο.

Στο 4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στις 11.45 παιχνίδια στην οδό Μυρτιάς έξω από το σχολείο. Στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας αύριο στις 8.15 μ.μ. η δράση «Μετακινούμαστε οικολογικά, παίζοντας - τραγουδώντας - χορεύοντας», στην οδό Γεωργίου Καρέλια έξω από το σχολείο.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από καθηγητές των παραπάνω σχολείων, με την αρωγή της Ομάδας Φυσικής Αγωγής και του υπευθύνου σχολικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.