Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 21:26

Αναστολή εκλογών στον Εμπορικό Καλαμάτας

Οι έμποροι της Καλαμάτας δεν θα ψηφίσουν σήμερα Πέμπτη  γιατί το Πρωτοδικείο με προσωρινή του διαταγή αναστέλλει τις εκλογές.
Μέλος του Εμπορικού Συλλόγου κατέθεσε, μέσω του δικηγόρου του Σπύρου Λαπιώτη, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για αναστολή των εκλογών, επειδή όπως αναφέρει στην αίτησή του, σε ένα τόσο σοβαρό θεσμό δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό.

Χθες (Τετάρτη) η πρόεδρος Πρωτοδικών δέχτηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής και όρισε ημερομηνία συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων από το Μονομελές Πρωτοδικείο τις 20 του μήνα.
Σύμφωνα με την προσφυγή του εμπόρου, οι διατάξεις του καταστατικού τους δεν τηρήθηκαν, όσον αφορά τόσο τη διαδικασία για την προκήρυξη των εκλογών όσο και τις προθεσμίες για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων. Με πιο απλά λόγια, στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ο εν λόγω έμπορος υποστηρίζει ότι δεν ενημερώθηκε έγκαιρα ο εμπορικός κόσμος ότι θα γίνουν εκλογές και επίσης πως δεν δόθηκε χρόνος σε όποιον ήθελε να είναι υποψήφιος, να υποβάλει την υποψηφιότητά του, σύμφωνα με αυτά που ορίζει το καταστατικό.
Να σημειωθεί ότι στο ψηφοδέλτιο της "Ενωτικής Κίνησης Εμπόρων", όπως ονομάζεται το ενωτικό ψηφοδέλτιο που θα κατέβαινε στις σημερινές εκλογές, συμμετείχαν 11 έμποροι και θα εκλέγονταν όλοι, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας είναι 11μελές.
Ν.Κ.