Κυριακή, 09 Νοεμβρίου 2014 17:32

Στο σχολείο ακόμη και στην καρότσα αγροτικού τα παιδιά σε Ελαιοχώρι και Περιβολάκια

 

Χωρίς μεταφορά στο σχολείο τους στην Καλαμάτα παραμένουν ακόμα 18 παιδιά από το Ελαιοχώρι και τα Περιβολάκια. Και η μεταφορά γίνεται από τους γονείς τους, που έχουν αφήσει τις δουλειές τους, ακόμα και με επικίνδυνες συνθήκες, όπως σε καρότσες αγροτικών.

 

Το γεγονός μας κατήγγειλε ο γονιός Σωτήρης Καπετανέας. «Είναι 13 από το Ελαιοχώρι και 5 από τα Περιβολάκια. Εγώ μεταφέρω τα 4 δικά μου με το αγροτικό, ακόμα και στην καρότσα», μας είπε με αγανάκτηση ο κ. Καπετανέας και σημείωσε: «Χθες είχα πάει πάλι στην Περιφερειακή Ενότητα. Μου είπαν ξανά πως είναι σε διαβούλευση, όπως είναι εδώ και 2 μήνες. Δεν ενδιαφέρονται οι ταξιτζήδες για το Ελαιοχώρι, γιατί πληρώνονται 26 ευρώ και τους συμφέρει να κάνουν μεταφορά παιδιών από τα Γιαννιτσάνικα προς το σχολείο. Δεν ενδιαφέρεται κανένας, μήτε η Περιφέρεια, μήτε οι υπηρεσίες».

Πρότεινε να βοηθήσει ο δήμος με το ΚΤΕΛ, μέσω του προγράμματος "Συν - κοινωνία" και παρατήρησε πως «οι γονείς δεν αντέχουμε άλλο. Μας έχουν ξετινάξει. Εχουμε παρατήσει τις δουλειές μας. Αύριο θα θέλουμε να μαζέψουμε τις ελιές μας».

 

Γ.Σ.

(Φωτογραφία αρχείου)