Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 17:18

Κενά καθηγητών σε σχολεία της Καλαμάτας

Χωρίς καθηγητές καλλιτεχνικών μαθημάτων είναι αρκετά γυμνάσια και λύκεια εκτός Καλαμάτας παρότι βρισκόμαστε στις αρχές του Γενάρη.

Για ένα υπαρκτό πρόβλημα έκανε λόγο η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας, το οποίο παρατηρείται όχι μόνο τα τελευταία χρόνια, στον καιρό της οικονομικής κρίσης, αλλά και τα παλιότερα. Τα κενά αυτά των εικαστικών είναι 3 στον αριθμό για το νομό, όπως κατήγγειλε εκπαιδευτικός.
Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιάννης Πλατάρος σε σχετική ερώτηση της “Ε” είπε πως κάθε χρόνο, ενημερώνεται για αυτά το υπουργείο Παιδείας, το οποίο όμως κυρίως έχει ως μέλημα την κάλυψη των θέσεων των φιλολόγων, μαθηματικών και φυσικών. Μάλιστα ο ίδιος είπε πως σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις, οι μαθητές της επαρχίας δε διδάσκονται ούτε τη δεύτερη ξένη γλώσσα. Το λυπηρό είναι ότι με τα 3 αυτά κενά, δε μένουν χωρίς εικαστικό 3 σχολεία, αλλά πολύ παραπάνω, αφού ο κάθε καθηγητής διδάσκει σε 2-3 σχολικές μονάδες. “Δεν υπάρχουν πιστώσεις” είπε για το θέμα ο προϊστάμενος.
Γ.Σαρ.