Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015 20:06

Κρέμασαν σκύλο στα Γιαννιτσάνικα (σκληρές φωτογραφίες)

Χτες το μεσημέρι (30-01-14) μετά από ενημέρωση από φιλόζωο της περιοχής, μέλη του Φιλοζωϊκού Ομίλου Καλαμάτας, +ΒΙΩΝΩ, μετέβησαν στην περιοχή του τελευταίου καταρράκτη του ποταμού Κερεζένια, στην περιοχή των Γιαννιτσανίκων στην Καλαμάτα, και αντίκρισαν ένα αποτρόπαιο θέαμα.

Κάποιος, που θέλει να αποκαλείται άνθρωπος,  είχε κρεμάσει με σπάγκο από δέντρο ένα σκυλάκι το οποίο ήταν σε μερική αποσύνθεση. Η αχαρακτήριστη  πράξη είχε και συνέχεια καθώς ανάμεσα στα βάτα, κοντά στην μητέρα ήταν πεταμένα και τα δυο της κουτάβια,  σε άσχημη κατάσταση.  

Ο Φιλοζωϊκός Ομιλος με ανακοίνωσή του παρακαλεί της αρμόδιες αρχές όπως λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ισχύσουν οι νόμοι. "Είναι ασύλληπτο να καλούμαστε να δώσουμε εξηγήσεις και να μαζέψουμε ζώα που απλά καταλαμβάνουν λίγο χώρο στην πόλη μας και δεν ενοχλούν κανέναν αν δεν τα ενοχλήσει και δίπλα μας να συμβαίνουν τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα κατά αυτών των αθώων ψυχών.  Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας, δίπλα στα παιδιά μας, κακοποιοί που δρουν ανενόχλητοι. Μην πιστεύετε ότι η δράση τους τελειώνει στα ζώα! Το ίδιο εύκολα θα κάνουν κακό σε συνάνθρωπό τους!" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.