Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 20:44

Διήμερο σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Καλαμάτα

Διήμερο εισαγωγικό σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα «Μεθοδολογία και τεχνικές παρουσίασης προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης» διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, το απόγευμα της Παρασκευής και το Σάββατο στις εγκαταστάσεις του στην οδό Θουκυδίδου 2 και σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Σε αυτό συμμετείχαν 76 εκπαιδευτικοί που υλοποιούν προγράμματα Π.Ε. και δεν είχαν προηγούμενη επιμόρφωση ή είχαν μικρή εμπειρία σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να ενταχθούν σε δίκτυα Π.Ε. και εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να επισκεφτούν με τις μαθητικές περιβαλλοντικές ομάδες τους τα ΚΠΕ της χώρας. 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του σεμιναρίου έγιναν εισηγήσεις, μελέτη και έρευνα πεδίου, διεξήχθησαν βιωματικά εργαστήρια, με θέματα που προτάθηκαν από τους συμμετέχοντες κατά την υποβολή της αίτησής τους και δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούν σε θέματα μεθοδολογίας και παρουσίασης προγραμμάτων Π.Ε., να λυθούν πιθανές απορίες και να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί στο έργο τους. Επίσης παρουσιάστηκαν οι παρακάτω καλές πρακτικές υλοποίησης προγραμμάτων Π.Ε. (μεθοδολογία και παρουσιάσεις): Πρόγραμμα Π.Ε. σε νηπιαγωγείο με θέμα «Τρέχω – τρέχω, κελαρύζω σας ξεδιψώ και σας δροσίζω» Αλεξάνδρα Δημοπούλου εκπαιδευτικός ΠΕ 60, Πρόγραμμα Π.Ε. σε δημοτικό σχολείο με θέμα «Μάνη με τα ψηλά βουνά, που τα νερά περνούν βαθιά» Μαρία Κοτσαλίδου εκπαιδευτικός ΠΕ 70, «Καλές πρακτικές και δραστηριότητες προγραμμάτων Π.Ε. για το δημοτικό σχολείο» Sylvie Dufresne εκπαιδευτικός ΠΕ 05, Πρόγραμμα Π.Ε. σε γενικό λύκειο με θέμα «Ελιά και ελαιόλαδο» Εύη Ντινοπούλου εκπαιδευτικός ΠΕ02.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Δράσεις διά βίου μάθησης για το περιβάλλον και την αειφορία» μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και διά βίου μάθηση», και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση και από εθνικούς πόρους.