Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 22:23

Στο Μαίναλο με τον ΕΟΣ Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Αλλος ένας προορισμός ξεκίνησε για τον ορειβατικό σύλλογο Καλαμάτας…..

Ανάβαση στην κορυφή του Μαίναλου, το όνομα της κυρίας, Οστρακίνα… Τα έλατα έβαλαν τα στολίδια τους και περίμεναν να μας υποδεχτούν. Η ανάβαση διαφορετική, είχε πολλή ομορφιά καθώς ανέβαινες, το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να χαζεύεις την χαοτική ομορφιά… Και όταν καταφέρνεις να φτάσεις ψηλά στην κορυφή 1981μ. δεν ξέρεις κατά πού να κοιτάξεις… Ανατολικά βλέπεις τα όρη Ολίγυρτος, Τραχύ, Λύρκειο και Αρτεμίσιο, στα βόρεια τα Αροάνια και τον Ερύμανθο, δυτικά την Μίνθη και το Λύκαιο και νότια τον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα. 

Το Μαίναλο βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου και καταλαμβάνει σχεδόν όλο τον βόρειο Νομό Αρκαδίας. Το όνομά του σημαίνει την ιερή μανία, τη θεία παραφορά που φέρνει η άγρια φύση.

Οταν έρχεται η ώρα της κατάβασης βλέπεις το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Οι άνθρωποι φαίνονται σαν μυρμήγκια από εκεί ψηλά αλλά το ίδιο θα φαίνονται και όλοι οι ορειβάτες καθώς κατεβαίνουν μέσα στο γέλιο και το τραγούδι με αρκετό παιχνίδι και μπόλικες τσουλήθρες. Το μονοπάτι για την επιστροφή είναι όνειρο όπως ξεπροβάλλουν τα έλατα το ένα μετά το άλλο… Τα κλαριά τους είναι λες και θέλουν να σε χαιρετήσουν… Καθώς σε υποδέχονται στο σπίτι τους σε αφήνουν να περάσεις, να φτάσεις στο προορισμό σου και μένουν εκεί αγέρωχα περιμένοντας να τα επισκεφτείς ξανά.

Γεωργία Αλιφέρη