Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 17:58

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο 15ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Νέα εκπαιδευτικά -και όχι μόνο- προγράμματα έχουν ξεκινήσει στο 15ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, που βρίσκεται στην οδό Λεΐκων 24. Η προϊσταμένη Γιούλα Δαβέρου σημειώνει πάντως ότι σημαντικό ρόλο στα όσα έγιναν μέχρι τώρα έχει παίξει η εθελοντική πρωτοβουλία και η πολύ καλή συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων.

Καταρχάς, το πιο βασικό απ' όλα είναι το πρόγραμμα Σχέδιο Δράσης 1.1 το οποίο αφορά τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου. Αυτό ξεκίνησε από την αρχή της σχολικής χρονιάς με σκοπό τη βελτίωση των χώρων του νηπιαγωγείου, τη διαμόρφωση του γραφείου των εκπαιδευτικών σε πολυχώρο δραστηριοτήτων, την οργάνωση της βιβλιοθήκης.

Το σχολείο μέχρι τώρα δεν είχε υπολογιστή, γιατί ο παλιός ήταν χαλασμένος. Ετσι τα παιδιά έγραψαν ένα γράμμα για τα Χριστούγεννα στην κ. Βίκη Καρέλια, η οποία αμέσως χορήγησε έναν νέο υπολογιστή κι ένα φωτοτυπικό μηχάνημα στο νηπιαγωγείο.

Ακολούθησαν εργασίες διακόσμησης με παλιά υλικά αλλά και διάφορα υλικά των εκπαιδευτικών. Οσον αφορά το προαύλιο, έγινε η επισκευή της στέγης του λεβητοστασίου με τη βοήθεια της σχολικής επιτροπής και η επιδιόρθωση της περίφραξης. Τα δέντρα κλαδεύτηκαν και στη συνέχεια ο Δήμος Καλαμάτας και η σχολική επιτροπή έδωσαν πλάκες και τσιμέντο για να στρωθεί η είσοδος του νηπιαγωγείου. Το σημείο αυτό είχε πρόβλημα και σε κάθε βροχή οι λακκούβες γέμιζαν νερό και λάσπη. Ο Σύλλογος Γονέων πλήρωσε τον εργάτη που τοποθέτησε τα υλικά. 

Οσον αφορά τα εκπαιδευτικά προγράμματα που γίνονται στο 15ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, αυτά είναι: Η δημιουργία σχολικού κήπου, το "Φύση και μυθολογία" και το "Ο άνθρωπος, η πόλη μου, η γειτονιά μου" το οποίο περιλαμβάνει μηνιαίες ενημερωτικές επισκέψεις σε διάφορους χώρους. Το δε καινοτόμο πρόγραμμα "Ομαλή μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό" ξεκινά την άλλη εβδομάδα, με ανταλλαγές επισκέψεων με το διπλανό 13ο Δημοτικό.

Στο σχολείο εργάζονται ακόμα οι νηπιαγωγοί: Ολγα Χρυσομάλλη, Αγγελική Πανταζοπούλου, Αντωνία Αλεξοπούλου. Οι μαθητές είναι 45.

 

Γ.Σαρ.