Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 14:02

Το Λύκειο Ελους στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (φωτογραφίες)

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων βρέθηκαν 28 μαθητές της Α΄τάξης του ΓΕΛ Ελους Λακωνίας στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος. 28 μαθητές συνοδευόμενοι από τον διευθυντή Σταύρο Περγαντή και την καθηγήτρια Λεϊμονίτη Βασιλική.

 

Εκεί υπηρετεί, ως πρόεδρος του τμήματος Βυζαντινής Αρχαιολογίας, ο καταγόμενος από την Μυρτιά Λακωνίας Χρήστος  Σταυράκος, ο οποίος υποδέχθηκε θερμά μαθητές και εκπαιδευτικούς και τους ξενάγησε στην Πανεπιστημιούπολη, αλλά και στη βιβλιοθήκη, καθώς και  την  βιβλιοθήκη, με την πλούσια βιβλιογραφία .

Ακολούθησε επίσκεψη στο αμφιθέατρο "Κάρολος Παπούλιας", όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση  με τον  αναπληρωτή  πρύτανη Ανδρέα Φωτόπουλο, ο οποίος μίλησε για την ιστορία και την πορεία του  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Κατόπιν, πήρε το λόγο ο διευθυντής του ΓΕΛ Έλους Σταύρος Περγαντής, ο  οποίος  ευχαρίστησε για την φιλοξενία  το  αντιπρύτανη και τον Χρήστο Σταυράκο. Επίσης,  αναφέρθηκε με λίγα λόγια στο σχολείο,  καθώς και στο πολιτιστικό  πρόγραμμα που υλοποιείται  και στα πλαίσια του οποίου έγινε η εκδρομή στα Γιάννενα. Ακολούθησε  ανταλλαγή δώρων, ως ενθύμιο,

Παράλληλα τα μέλη της αποστολής του Λυκείου Ελους επισκέφθηκαν επίσης το Αρχαιολογικό Μουσείο των Ιωαννίνων, το μικρό νησί της λίμνης Παμβώτιδας  και την Εκκλησία του φιλάνθρωπου θεού,  το Μουσείο του Βρέλλη με  τα κέρινα ομοιώματα, καθώς και το όμορφο Μέτσοβο με τα υπέροχα πλακόστρωτα μονοπάτια και τοπία. Την Παρασκευή το βράδυ όλοι οι μαθητές  παρακολούθησαν  τους  τελευταίους  χαιρετισμούς στην Παναγία,  στην Εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης,  όπου χοροστατούσε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος .