Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 13:26

Γιορτή Σπόρων στις Κροκεές

Η 4η Γιορτή Σπόρων θα γίνει την Κυριακή στις 11 το πρωί στις Κροκεές. Τη φετινή εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Ομιλος Μάνης και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φιλοπρόοδων Κροκεατών.

Υποστηρίζουν και συμμετέχουν καλλιεργητές και παραγωγοί από Λακωνία – Μεσσηνία καθώς και η συλλογικότητα "Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος»".

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να επικοινωνεί με τους: Θαλή Λαδακάκο 6939-361652, peripolomanis@gmail.com, Δημήτρη Κοντογιάννη 6977-096282, politistikossyllogoskrokewn@gmail.com και να βλέπει τα σάιτ http://peripolomanis.blogspot.gr, Facebook: peripolo.manis, Λακωνία: 4η Γιορτή Σπόρων – 2015.

Μετά το καλωσόρισμα θα γίνει παρουσίαση θεμάτων στα περίπτερα ενημέρωσης. Τα θέματα είναι τα εξής: "Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (μεταλλαγμένα), έλεγχος διατροφής και η σημερινή κατάσταση" Παναγιώτης Κάτσαρης γεωπόνος - βιοτεχνολόγος, "Πώς φτιάχνουμε το σπορείο μας; Παραγωγή, συλλογή και διατήρηση σπόρων", "Δύο χρόνια αυτοδιεύθυνσης στο εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟ.ΜΕ.)". 

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ανταλλαγή και διανομή σπόρων.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής της συλλογικότητας "Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος»", θα υπάρχει φαγητό που θα έχουν φέρει οι παρευρισκόμενοι.