Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 18:16

“Διατροφή και εφηβεία» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Εκδήλωση με θέμα «Διατροφή και εφηβεία» διοργανώνει σήμερα το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Η εκδήλωση αυτή αφορά την ανάδειξη της αξίας της διατροφής στα παιδιά και κυρίως στους εφήβους. Προσεγγίζει την ψυχοσωματική πλευρά του θέματος με παράλληλη αναφορά στις διατροφικές διαταραχές στην εποχή μας, καθώς και τον ρόλο της οικογένειας στη διατροφική διαπαιδαγώγηση.     

Τις εργασίες θα ανοίξει ο υπεύθυνος του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Μεσσηνίας δρ. Μάριος Αθανασόπουλος, με εισαγωγική ομιλία με θέμα «Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας) στη Μεσσηνία και διατροφή». Θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις: της Κέλυς Μπουκέα κλινικής διατροφολόγου, προϊσταμένης στο Τμήμα Διατροφής του Γ. Νοσοκομείου Μεσσηνίας «Η διατροφή στην εφηβεία», της Αγγελικής Ρουμελιώτου κοινωνικής λειτουργού του Κ.Υ. Μεσσήνης, MSc Διοίκησης Μονάδων Υγείας Ε.Α.Π. «Ο ρόλος της οικογένειας στη διατροφική διαπαιδαγώγηση», της Αριστέας Γαζούλη χημικού, MSc στην ανθρώπινη διατροφή και τον μεταβολισμό «Οι διατροφικές διαταραχές στην εποχή μας», της Δήμητρας Μαγουλά κοινωνικής λειτουργού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας «Διαταραγμένη διατροφική συμπεριφορά εφήβων – νευρική ανορεξία» και της Ρομάνας Μαϊόλι-Σπερώνη ψυχολόγου - ψυχοθεραπεύτριας «Η ψυχοκοινωνική προσέγγιση της διατροφής». 

Μετά το τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει διάλογος. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Σε όσους (εκπαιδευτικούς, φοιτητές κ.λπ.) εγγραφούν νωρίτερα, θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης.