Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 20:22

Πεζοπορία στην Τριφυλία από τον Ορειβατικό Καλαμάτας

Πεζοπορία στον Μαύρο Λόγγο στο όρος Αιγάλεω και στη Μάλη διοργανώνει την Κυριακή το πρωί ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας μαζί με τον Ομιλο Δράσεων και Πολιτισμού Φιλιατρών, ενώ συμμετέχουν και οι εσωτερικοί μετανάστες Μεσσηνίας.

«Είναι μια καλή ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή και να γνωρίσουμε τη μοναδική φύση του οροπεδίου της Μάλης της ιδιαίτερης αυτής ορεινής γωνιάς του νομού μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ορειβατικός Σύλλογος συμπληρώνοντας: «Στο τέλος της πορείας μας, σύμφωνα με τον Ομιλο Δράσεων και Πολιτισμού Φιλιατρών, θα μας περιμένει φαγητό. Η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία του συλλόγου μας στις 7 το πρωί της Κυριακής. Επίσης το βράδυ του Σαββάτου 25/4 θα συμμετέχουμε σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα Φιλιατρά. Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου και στο τηλ. 6973-226924».

Σημειώνεται πως ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής είναι 1-2 και η διάρκειά της 4 ώρες. Οπως αναφέρεται από τον Ομιλο Δράσεων και Πολιτισμού: «Θα συναντηθούμε το Σάββατο το βράδυ στο Αρχαίο όπου θα διευκρινίσουμε λεπτομέρειες της πεζοπορίας και ο Ορειβατικός της Καλαμάτας θα προσπαθήσει να πείσει τους δύσπιστους να ακολουθήσουν, δείχνοντάς τους βίντεο και φωτογραφίες από διάφορες εξορμήσεις. Την Κυριακή το πρωί στις 8 θα συναντηθούμε στο ρολόι και θα πάμε με αυτοκίνητα μέχρι εκεί που αρχίζει ο χωματόδρομος για τη Μάλη. Θα ξεκινήσουμε στις 8.30 το περπάτημα. Ακολουθώντας πολλά κομμάτια του παλιού μονοπατιού, θα μαζέψουμε λουλουδάκια, θα τραγουδήσουμε, θα ποζάρουμε για καλλιτεχνικές φωτογραφίες και θα καταλήξουμε στου Στασινού τα λημέρια, όπου θα μας περιμένει φαγητό. Για όσους θέλουν κάτι περισσότερο, υπάρχει και ξεχωριστή διαδρομή για την Αγία Βαρβάρα και για τις Πόρτες (εκεί κοντά), όπου υπάρχει και καταρράκτης. Η πεζοπορία θα ολοκληρωθεί κατεβαίνοντας λίγα ακόμα χιλιόμετρα προς τους Χριστιάνους. Η διαδρομή έχει διάρκεια περίπου 3-4 ώρες και είναι περίπου 12-13 χιλιόμετρα».

Κ.Μπ.