Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 14:35

Καθαρισμός του βυθού στο λιμάνι της Καλαμάτας

Καθαρισμό του βυθού στο λιμάνι της Καλαμάτας, αλλά και της Παραλίας, από το «Πανελλήνιον» ώς τα «Βραχάκια», διοργανώνουν μεθαύριο Κυριακή 7 Ιουνίου το Κεντρικό Λιμεναρχείο και άλλοι φορείς της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Διοργανωτές της πιο πάνω προσπάθειας, από τις 11 το πρωί ώς τις 2 το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής, είναι, ειδικότερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, η Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Καλαμάτας, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων «Ο Αρίων», ο ΝΟΚ «Ποσειδών», ο ΝΑΣ «Αίολος», ο ΙΟΝΕ, οι σχολές καταδύσεων «Dive Way», «Dive Code» και «Free Diving Club», καθώς και το ΕΛΚΕΘΕ.

Στον χώρο της εκδήλωσης, όπως ενημερώνει η σχετική ανακοίνωση, θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο του ΕΛΚΕΘΕ και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας σχετικά με θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

 

Η 120 ΠΕΑ

Στο μεταξύ, χθες, Πέμπτη 4 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σμηνίτες της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, καθάρισαν τμήμα της Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας, στα Ακοβίτικα.