Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 08:38

Επιθέσεις σκυλιών σε καρέτα-καρέτα στον Κυπαρισσιακό

Επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά δέχονται χελώνες καρέτα-καρέτα στην περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου, με αποτέλεσμα να τραυματίζονται ενώ βγαίνουν να γεννήσουν τα αυγά τους. Το φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο για την περιοχή, καθώς τα ίδια προβλήματα είχαν δημιουργηθεί και πέρυσι.

Οι επιθέσεις έχουν καταγραφεί στην περιοχή μεταξύ Καλού Νερού και Αγιαννάκη, όπου αδέσποτα σκυλιά τις βραδινές ώρες όταν βλέπουν κάποια χελώνα της ορμούν, με αποτέλεσμα να την τραυματίζουν σοβαρά. Ηδη μια χελώνα έχει εντοπιστεί τραυματισμένη κι έχει μεταφερθεί στο κέντρο διάσωσης, ενώ έχουν εντοπιστεί ίχνη και από δεύτερη επίθεση.

Από την πλευρά του Συλλόγου "Αρχέλων", που έχει στείλει σχετική επιστολή στο Δήμο Τριφυλίας ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος φορέας για τα αδέσποτα, επισημαίνονται οι κίνδυνοι που διατρέχουν και οι ίδιοι οι εθελοντές που περιπολούν στην περιοχή.

Να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη θερινή περίοδο είχαν καταγραφεί επιθέσεις σε 12 χελώνες, από τις οποίες η μία πέθανε, και τότε είχε ζητηθεί η παρέμβαση του δήμου - χωρίς όμως να επιλυθεί το πρόβλημα και να υπάρξει αποτέλεσμα.

Κ.Μπ.