Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 16:46

Επιλογή ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας

Μεταξύ αρκετών ειδικοτήτων θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν και φέτος όσοι μαθητές αποφασίσουν να φοιτήσουν στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας το οποίο συνεχίζει την πολύχρονη παρουσία του στον χώρο της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Από το σχολείο ανακοινώθηκαν οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν για το νέο σχολικό έτος 2015 - 16, καθώς και οι προϋποθέσεις εγγραφής.

Πιο συγκεκριμένα στην Α’ τάξη του ΕΠΑ.Λ. εγγράφονται απόφοιτοι γυμνασίου και λειτουργούν οι εξής Ομάδες Προσανατολισμού: Τεχνολογικών Εφαρμογών, Διοίκησης και Οικονομίας, Υγείας - Πρόνοιας και Αισθητικής - Κομμωτικής

Στην Β’ τάξη του ΕΠΑ.Λ. εγγράφονται τελειόφοιτοι της Α’ τάξης ΕΠΑ.Λ. και Γενικών Λυκείων.

Επιπλέον, από το νέο σχολικό έτος έχουν δικαίωμα εγγραφής, ανεξαρτήτως ηλικίας, μόνο για απόκτηση πτυχίου ειδικότητας και οι απόφοιτοι γενικών λυκείων, Τ.Ε.Ε. και ΕΠΑ.Λ. και ισότιμων σχολών, χωρίς να παρακολουθούν μαθήματα Γενικής Παιδείας.

Επίσης, κατά το νέο σχολικό έτος θα επαναλειτουργήσει η ειδικότητα των Βοηθών Νοσηλευτή του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, καθώς και οι ακόλουθες ειδικότητες στον Τομέα Μηχανολογίας: Τεχνικός Οχημάτων, Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού. Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

Τομέας Ηλεκτρολογίας: Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων.

Τομέας Πληροφορικής: Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ.

Τομέας Δομικών Εργων: Σχεδιαστής Δομικών Εργων & Γεωπληροφορικής.

Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας: Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, Υπάλληλος Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό.

Τομέας Υγείας και Πρόνοιας: Βοηθός Νοσηλευτή.

Στην Γ’ τάξη του ΕΠΑ.Λ. εγγράφονται τελειόφοιτοι της Β’ Τάξης ΕΠΑ.Λ. και με την αποφοίτησή τους λαμβάνουν Απολυτήριο Λυκείου ισότιμο με του Γενικού Λυκείου και Πτυχίο Ειδικότητας Επιπέδου ΙΙΙ.

Αποκτούν δε το δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Α.Τ.Ε.Ι., στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και στις Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό) και Σχολές Εμπορικού Ναυτικού.

Κ.Μπ.