Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 16:01

500 φωλιές καρέτα - καρέτα στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Στις 500 περίπου έχουν φτάσει οι φωλιές της χελώνας καρέτα - καρέτα στον  Κυπαρισσιακό Κόλπο, με την ωοτοκία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη την περίοδο αυτή, ενώ αναμένεται σημαντική αύξηση του αριθμού αυτού.

Επίσης μέσα στον Ιούλιο αναμένεται τα πρώτα χελωνάκια να βγουν από τις φωλιές που έχουν δημιουργηθεί πρώτες. Ολα κυλούν ομαλά μέχρι τώρα, με κύριο χαρακτηριστικό την παρουσία μεγάλου αριθμού εθελοντών από όλο τον κόσμο προκειμένου να βοηθήσουν στην υλοποίηση του προγράμματος.

Χαρακτηριστικά η υπεύθυνη προγραμμάτων του Συλλόγου "Αρχέλων" για την Πελοπόννησο Πολύμνια Νεστορίδου επισημαίνει ότι το πρόγραμμα ωοτοκίας  βαίνει πολύ καλά μέχρι στιγμής και έχουν δημιουργηθεί περίπου 500 φωλιές στην περιοχή του Κυπαρισσιακού. "Πάει πολύ καλά  και έχουμε πολλούς εθελοντές φέτος, πράγμα που είναι μεγάλη διαφήμιση για την περιοχή καθώς έρχονται εδώ και οι οικογένειές τους" συμπλήρωσε. Επίσης σημείωσε ότι πρόβλημα στο Καλό Νερό είναι οι ξαπλώστρες που δεν μαζεύονται ώστε να μπορέσουν να κάνουν οι χελώνες τις φωλιές και μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί το να έχεις μια φωλιά κάτω από το ξενοδοχείο σου δεν θεωρείται πλεονέκτημα.

Κ.Μπ.