Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 19:10

Ονειρα και χαμόγελα... από τους Μεσσήνιους επιτυχόντες (φωτογραφίες)

Σχέδια για τη νέα τους ζωή κάνουν ήδη οι απόφοιτοι των λυκείων της Μεσσηνίας που μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων κατάφεραν να περάσουν στις σχολές που επέλεξαν. 

Χθες περίπου στις 10 το πρωί, οι πολυπόθητες βάσεις ανακοινώθηκαν - κι έτσι ο καθένας ήξερε πού περνάει. Οι απόφοιτοι της Καλαμάτας έπιασαν πολύ καλές σχολές, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που... χτύπησαν πρωτιές και καλές θέσεις στη γενική κατάταξη! 

Μιλώντας στην "Ε", οι επιτυχόντες με τους οποίους καταφέραμε να επικοινωνήσουμε χθες* εξέφρασαν την ικανοποίηση για το αποτέλεσμα αλλά και την ανυπομονησία τους για τη φοιτητική ζωή.

 

1ο Λύκειο Καλαμάτας

Για την Ελεάνα Ζυγουράκη η Ιατρική Αθήνας ήταν η πρώτη επιλογή. Τώρα νιώθει πάρα πολύ χαρούμενη που ανταμείφθηκαν οι προσπάθειες της και μεγάλη ανακούφιση. Το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι πλέον να βρει σπίτι στην Αθήνα και να το φτιάξει όπως θέλει η ίδια.

Ο Ηλίας Λυριστής πέρασε στη Νομική Αθήνας που ήταν και η πρώτη του επιλογή. Γι' αυτό το λόγο νιώθει... εξαιρετικά! Επόμενος στόχος που έθεσε είναι να κάνει ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, αφού πρώτα τελειώσει στα 4 χρόνια τη σχολή του, με όση επιμέλεια χρειάζεται.

Ο Γιώργος Πίτσικας εισήχθη στη Νομική Θεσσαλονίκης, που ήταν για εκείνον η δεύτερη επιλογή. Ηταν πολύ ευχαριστημένος, αφού πέτυχε αυτό που ήθελε και σε λίγες μέρες θα ανέβει στη Βόρεια Ελλάδα για να τακτοποιηθεί.

Η Δανάη Παχή μπήκε στη Νομική Κομοτηνής, στην 3η της επιλογή. Μιλώντας στην "Ε" φάνηκε πολύ χαρούμενη και με μεγάλη ανυπομονησία να κάνει μια νέα αρχή! 

Στην πρώτη του επιλογή, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης πέρασε ο Βασίλης Κουρεντζής. Διάλεξε μάλιστα την πόλη αυτή γιατί του αρέσει ως τόπος αλλά και τρόπος ζωής...

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών στο Αριστοτέλειο είναι η σχολή όπου πέρασε ο Γιώργος Σπανός - και μάλιστα από τις πρώτες του επιλογές. Την επιτυχία του, όπως λέει, τη χρωστάει σε ένα ξεχωριστό άτομο, στον αδερφό του τον Ηλία, ο οποίος έχει αυτισμό και ήταν εκείνος που του έδωσε τη δύναμη, την υπομονή, αλλά και την όρεξη για να προσπαθήσει! 

Η Κωνσταντίνα Κουβαρά περνάει στη Βιολογία Πάτρας, ένα τμήμα που ήταν στις πρώτες της επιλογές. Τώρα νιώθει λοιπόν αρκετά ικανοποιημένη, γεμάτη χαρά και ανυπόμονη να αρχίσουν τα μαθήματα.

 

3ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Μιχαέλα Βεργοπούλου πέρασε στη Νομική Αθήνας με 19.081 μόρια. Δεν έχει ακόμα σχεδιάσει τα επόμενα βήματά της: Αρκείται στο να χαρεί που πέτυχε αυτό που ήθελε!

Η Μαρία Μπούνα πέρασε στο Οικονομικό Τμήμα Αθηνών που ήταν η πρώτη της επιλογή. Χάρηκε φυσικά πολύ την επιτυχία της και ανυπομονεί να ξεκινήσει τις σπουδές της...

Η Ευγενία Γρουσουζάκου εισήχθη στο Ιστορικό - Αρχαιολογικό Αθήνας, που αποτελούσε την πρώτη της επιλογή. Διάλεξε την Αθήνα γιατί ήθελε να έχει περισσότερες ευκαιρίες. Τα σχέδιά της στο εξής είναι να ξεκινήσει μία ξένη γλώσσα (Ρώσικα) αλλά και να κάνει ταξίδια!

Η Ελενα Παπουτσή πέρασε στην Ιατρική Αθήνας, στην πρώτη της επιλογή. Δεν ήταν σίγουρη για το ποια σχολή θα έβαζε... αλλά επέλεξε την Ιατρική γιατί έχει καλές προοπτικές και πολλούς κλάδους στη συνέχεια.

Η Βάγια Μουντανέα μπήκε στην Αρχιτεκτονική Πάτρας. Η σχολή αυτή ήταν η μεγάλη της επιθυμία, αφού η ίδια έχει μεγάλο ταλέντο στο σχέδιο. Κλείνοντας αυτός ο κύκλος, η ίδια ευχαριστεί την οικογένειά της. 

Στην Αρχιτεκτονική επίσης, αλλά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, πέρασε από το ίδιο σχολείο και η Δανάη Πορφυροπούλου. 

Ο Παύλος Λουκαρέας μπήκε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Πατρών: σε μία από τις πρώτες του επιλογές. Είναι αρκετά ικανοποιημένος γιατί είχε δουλέψει σκληρά όλη τη χρονιά - και τώρα βλέπει πως οι κόποι του ανταμείφθηκαν... 

Ο Κώστας Σαρδέλης θα σπουδάσει κι εκείνος ηλεκτρολόγος μηχανικός στην Πάτρα. Η σχολή αυτή ήταν για εκείνον η πρώτη επιλογή, αφού ήθελε να είναι κοντά με τους φίλους του από το σχολείο!  

 

4ο Λύκειο Καλαμάτας

Ο Προκόπης Βλαχόγιαννης μπήκε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ στην Αθήνα, που ήταν η πρώτη του επιλογή. Μάλιστα πέρασε 14ος στη σειρά και στο εξής, όπως λέει, θα προσπαθήσει όσο μπορεί να τελειώσει στα χρόνια που πρέπει τις σπουδές του. Μετά θέλει να πάει στρατό και στη συνέχεια ελπίζει «να έχει φτιάξει η κατάσταση για να βρούμε καμιά δουλειά στην Ελλάδα»!

Η Μαρία Καστή πέρασε στην Ιατρική Πάτρας, που ήταν η δεύτερή της επιλογή. Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει λοιπόν την προσπάθεια για να βρει σπίτι...

Ο Φώτης Παπαδόπουλος μπαίνει στην Ιατρική Αθήνας, στην πρώτη του επιλογή. Οσον αφορά τις σκέψεις που κάνει τώρα, είναι ευχαριστημένος και ανυπομονεί για την εγγραφή και την έναρξη των μαθημάτων. Δεν τον τρομάζει καθόλου το πολύ διάβασμα!

Ο Γιάννης Ζυγούρης μπήκε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών Πάτρας. Η σχολή αυτή ήταν η δεύτερη επιλογή για εκείνον. Τώρα θέλει να ασχοληθεί με τις σπουδές του και να περάσει ωραία στην Πάτρα.

Ο Γιώργος Νιάρχος πέρασε στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Αθήνα, που ήταν από τις πρώτες του επιλογές. Του άρεσε ο τομέας αυτός - και ειδικά ο προγραμματισμός. Για τον νέο τόπο διαμονής του πιστεύει πως η καθημερινότητα θα είναι λίγο κουραστική, αλλά θα καταφέρει να συνηθίσει και ν' αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της σχολής του.

Ο Σωτήρης Καραγιαννίδης μπήκε στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, που ήταν η δεύτερη επιλογή του. Δε τον πειράζει καθόλου που θα είναι τόσο μακριά από την Καλαμάτα: Πιστεύει πως κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά πως θα συνηθίσει με τον καιρό!

Στην Ιατρική Σχολή της Πάτρας πέρασε η Σοφία Μπρέγιαννη, κατακτώντας την πρώτη της επιλογή...

Ο Αλέξανδρος Ξηρογιάννης μπήκε στη Νομική Κομοτηνής και... έχει αρχίσει ήδη τις ετοιμασίες για το νέο του σπίτι!

Στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ Θεσσαλονίκης πέρασε η Αγγελική Αντωνοπούλου, που είναι πολύ χαρούμενη γι' αυτό, αφού ήταν μόλις η δεύτερη επιλογή της. Η Αγγελική μπήκε μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Η Σωτηρία Κοψιδά μπήκε στο Χημικό της Πάτρας και ο Μπάμπης Τζιούβελης στο Μαθηματικό της Αθήνας.

 

5ο Λύκειο Καλαμάτας

Ο Διονύσης Νικολακόπουλος πέρασε στη Σχολή Ικάρων και δηλώνει ήδη πανέτοιμος για τη νέα του ζωή!

Η Δήμητρα Μιχαλοπούλου πέρασε στη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας και μάλιστα 8η στην κατάταξη. Είναι ενθουσιασμένη, αφού πάντα ήθελε να περάσει σε αυτή τη σχολή... Θέλει μόλις αρχίσει να ασκεί το επάγγελμα, να είναι δημιουργική και να βοηθάει όσο μπορεί! 

Οι δίδυμοι Παναγιώτης και Πάρις Τσίγκος πέρασαν στα Τμήματα Στατιστικής - Ασφαλιστικής Επιστήμης και Οικονομικής Επιστήμης αντίστοιχα. Θα είναι και οι δύο μαζί στον Πειραιά, σε οικονομικές σχολές τις οποίες επέλεξαν για να έχουν μια καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. Σε λίγες μέρες, θα πάνε να μείνουν μαζί με την αδερφή τους... 

Η Ευαγγελία Τσιμπίδη πέρασε στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Αθήνα κι έχει ήδη βρει σπίτι, όπου θα μείνει μαζί με τον αδερφό της.

Η Σταυρούλα Κουρέα πέρασε στο Τμήμα Ιστορίας Καλαμάτας και είναι πολύ ευχαριστημένη. Διάλεξε αυτή τη σχολή ώστε να είναι στην πόλη της, αλλά και γιατί της αρέσει το αντικείμενο. Η περασμένη χρονιά, όπως λέει, είχε δυσκολίες... αλλά τώρα ήρθε η ανταμοιβή.

«Μου αρέσει πολύ το πεδίο αυτό - και λόγω κρίσης δεν υπήρχε λόγος να πάω σε άλλη πόλη, μακριά από το σπίτι» λέει η Κατερίνα Παπαδέα που πέρασε 25η στη Φιλολογία Καλαμάτας. Τώρα, θέλει να συνεχίσει με την εκμάθηση ξένων γλωσσών!

 

Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Ο Παναγιώτης Παναγιωτακόπουλος εισήχθη 1ος στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής στον Πειραιά. Πρώτη μπήκε και η Σοφία Βαφάκου στην πρώτη της επιλογή, στο ΤΕΙ Εργοθεραπείας στην Αθήνα. Στην ίδια σχολή μαζί της, θα είναι και η συμμαθήτριά της Κάλλια Σπηλιωτοπούλου.

Η Μαρία Αντωνοπούλου μπήκε στη Σχολή Ευελπίδων Αθήνας και ο Νίκος Βλαχάκης εισάγεται 10ος στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Εβδομος στην κατάταξη μπήκε ο Δημήτρης Αγγουράς στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων Αθήνας, που ήταν η πρώτη του επιλογή. Πρώτη επιλογή για τη Χριστίνα Μουστάκη ήταν η Οδοντιατρική Αθήνας, στην οποία και πέρασε.

Μουσικό Σχολείο 

Η Ελευθερία Κοτσώνη, η οποία ασχολείται έντονα και με τη μουσική, πέρασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα της Αθήνας. 

 

 

Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας

Ο Περικλής Χήναρης που πέρασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σημείωσε: «Είναι μια σχολή που ήθελα και ήταν η πρώτη μου επιλογή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, είχα γράψει πολύ καλά και πίστευα ότι θα περάσω. Επέλεξα τη σχολή αυτή επειδή μου αρέσουν τα Μαθηματικά και η Φυσική, αλλά και για το μέλλον, καθώς έχει πολλές διεξόδους».

Η Αθανασία Χρυσάνθη Στρατικοπούλου που θα σπουδάσει Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες στην Αθήνα επισήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενη, καθώς ήταν η πρώτη μου επιλογή!».

Η Ιφιγένεια Γουζέα, που πέρασε Ιατρική στην Αθήνα, μας είπε: «Αισθάνομαι ωραία... καθώς ήταν η πρώτη μου επιλογή. Ολα είναι μια χαρά».

Η Χριστίνα Χαραλαμποπούλου που πέρασε στη Νοσηλευτική Αθήνας ανέφερε: «Ηταν η δεύτερη επιλογή μου μετά την Ιατρική, την επέλεξα γιατί ασχολείται με τον άνθρωπο και την υγεία και γιατί έχω σκοπό στο μέλλον να ξαναδώσω και να μπω στην Ιατρική. Είμαι λίγο απογοητευμένη από τις βάσεις, αλλά δεν πειράζει, η ζωή συνεχίζεται!».

Ο Γιώργος Καλογερόπουλος που πέρασε στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών τόνισε: «Ηταν η πρώτη μου επιλογή, είμαι ενθουσιασμένος από αυτό το αποτέλεσμα γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Επέλεξα το τμήμα αυτό καθώς μου αρέσει, αλλά σκεπτόμενος και την επαγγελματική αποκατάσταση».

Ο δίδυμος αδερφός του Γιάννης Καλογερόπουλος που πέρασε στο Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ανέφερε: «Είμαι ενθουσιασμένος και χαρούμενος για αυτό, καθώς πέτυχα τους στόχους μου...».

Ο Ιάσονας Αναστασόπουλος που μπήκε στην Ευελπίδων τόνισε: «Εδινα για δεύτερη χρονιά και είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί είναι αυτό που ήθελα, το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Νομίζω ότι είναι μια ξεχωριστή σχολή από κάθε άποψη».

Η Ιφιγένεια Γαρατζιώτη που πέρασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο σημείωσε: «Είναι ένα τμήμα από το οποίο μπορώ να πάω Εγκληματολογία που θέλω. Πέτυχα έτσι τον στόχο μου αν και ήταν δεύτερη επιλογή. Είναι μια πολύ καλή σχολή που έχει πολλά παρακλάδια - και γι' αυτό είμαι χαρούμενη!».

 

Γενικό Λύκειο Φιλιατρών

Η Ευγεάννα Αθανασοπούλου που πέρασε Ιατρική στην Πάτρα μας είπε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη με τη σχολή. Εδινα για δεύτερη χρονιά καθώς πέρυσι είχα περάσει Φαρμακευτική. Με εξιτάρει η σχολή, είναι ενδιαφέρουσα. Η προσφορά προς τον άνθρωπο με έκανε να τη διαλέξω, όπως και το επιστημονικό ενδιαφέρον που έχει. Είμαι πολύ χαρούμενη».

Η Φωτούλα Γεωργακοπούλου που πέρασε Λογιστική και Χρηματοοικονομική Θεσσαλονίκης σημείωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη! Ηταν μια χρονιά πολύ δύσκολη, ψυχοφθόρα, αλλά με την υποστήριξη των γονιών και των καθηγητών καταφέραμε να επιτύχουμε το στόχο μας. Ηταν η τρίτη επιλογή μου αλλά είμαι ικανοποιημένη με τη σχολή».

Η Θεοδώρα Τασσιοπούλου που πέρασε στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο μας επισήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενη καθώς αυτή η σχολή ήταν ο στόχος μου - είναι μια σχολή που μου αρέσει το αντικείμενό της».

Ο Παρασκευάς Ρούσσης που πέρασε στη Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο μας είπε: «Ηταν η δεύτερη επιλογή του καθώς πρώτη ήταν η Νομική την οποία έχασα για 80 μόρια - αλλά και αυτή η σχολή με ικανοποιεί εξίσου, όπως και όλο το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος. Ηταν μέσα στις πρώτες επιλογές μου καθώς θεωρώ ότι έχει καλές προοπτικές».

 

Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων

Η Μαρία Αποστολοπούλου που πέρασε στη Νομική Αθήνας μας είπε: «Είναι μια σχολή που μου άρεσε και πάντα αυτή είχα στο μυαλό μου. Ηταν η πρώτη μου επιλογή, γι' αυτό και είμαι χαρούμενη, ικανοποιημένη - καθώς και γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι μου».

Η Παναγιώτα Γεωργιοπούλου που πέρασε Φαρμακευτική Πατρών σημείωσε: «Πρώτη επιλογή ήταν η Ιατρική αλλά και πάλι είμαι στον κλάδο των επαγγελμάτων που θέλω να ασχοληθώ. Είμαι ικανοποιημένη και ευχαριστημένη!».

Ο Νίκος Τσόπελας που πέρασε στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών Πάτρας μας ανέφερε: «Ηταν η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό, αλλά όχι όταν ξεκίνησα. Την επέλεξα για την επαγγελματική της αποκατάσταση - γιατί μάλλον στο εξωτερικό θα μπορέσω να βρω δουλειά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη σχολή αφού ήταν πρώτη μου επιλογή».

Η Ολγα Λαμπούση που μπήκε στη Φιλολογία Πάτρας τόνισε: «Είμαι ικανοποιημένη από τη σχολή που πέρασα, καθώς ήταν η δεύτερη επιλογή μου μετά τη Νομική - όμως είμαι εξίσου ικανοποιημένη, καθώς είναι μια αξιόλογη σχολή».

Η Διονυσία Αποστολοπούλου που πέρασε στο Χημικό Ιωαννίνων ανέφερε: «Επέλεξα τη σχολή καθώς μου αρέσει πολύ η Χημεία. Δεν ήταν πρώτη μου επιλογή, αλλά είμαι ικανοποιημένη και ελπίζω σε ένα καλό μεταπτυχιακό - καθώς είναι μια σχολή που ανοίγει πολλούς δρόμους...».

Κ.Μπ.

 

 

* Το ρεπορτάζ της "Ε" με τους επιτυχόντες θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Οι σημερινές συνεντεύξεις και φωτογραφίες αφορούν τους αριστούχους με τους οποίους στάθηκε χθες δυνατό να επικοινωνήσει η "Ε".