Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 17:09

Πρόγραμμα επιμόρφωσης δασκάλων και νηπιαγωγών στην Καλαμάτα

Πρόγραμμα επιμόρφωσης δασκάλων και νηπιαγωγών, σε θέματα ισότητας και έμφυλων διακρίσεων, θα υλοποιηθεί στην Καλαμάτα στις 12 Οκτωβρίου, από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης περιλαμβάνει δύο ημέρες θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης και μετά από διάστημα ενός μηνός εργαστήριο, όπου θα παρουσιάζονται οι παρεμβάσεις που σχεδιάστηκαν και οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στις σχολικές μονάδες.

Η εκδήλωση στην Καλαμάτα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου επιμόρφωσης στο εν λόγω αντικείμενο των εκπαιδευτικών προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στο ίδιο πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν ημερίδες ευαισθητοποίησης στην Αθήνα (2 Οκτωβρίου), στη Ρόδο (16 Οκτωβρίου), στα Ιωάννινα (2 Νοεμβρίου) και στη Θεσσαλονίκη (10 Νοεμβρίου) με τη συμμετοχή σχολικών συμβούλων και διευθυντών/διευθυντριών σχολικών μονάδων. Προγράμματα επιμόρφωσης δασκάλων και νηπιαγωγών, ανάλογα με αυτό που θα υλοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα, θα γίνουν επίσης στην Καβάλα (5 Οκτωβρίου), τον Βόλο (22 Οκτωβρίου), τα Χανιά (2 Νοεμβρίου) και την Αθήνα (9 Νοεμβρίου).

 

Παράλληλα, το ΕΚΔΔΑ ενσωματώνει στις εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές του δράσεις τον «Οδηγό χρήσης μη σεξιστικής γλώσσας στα διοικητικά έγγραφα» που έχει εκπονηθεί από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Σε πρώτη φάση, ο οδηγός θα περιληφθεί στα προγράμματα εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του ΕΚΔΔΑ για νεοεισερχόμενους δημοσίους υπαλλήλους, με στόχο την ενημέρωση και την πρακτική τους άσκηση σε θέματα που αναδεικνύουν τον σεξισμό που επικρατεί στη γλώσσα της διοίκησης.