Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 20:46

Καθαρίστηκε το Γεφύρι του Κόπανου στη Λακωνία

Στο φως ήρθε ξανά το Γεφύρι του Κόπανου στη Λακωνία, μετά από τον εθελοντικό καθαρισμό που έγινε την Κυριακή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καραβά. 

Το Γεφύρι του Κόπανου υπολογίζεται πως χτίστηκε στα μέσα περίπου του 18ου και γκρεμίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Ηταν πέτρινο, τοξωτό και έπαιζε σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία της Λακεδαίμονος με την γειτονική Αρκαδία.

Το εν λόγω γεφύρι αποτελεί το έμβλημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά από την ίδρυσή του (1983) έως σήμερα. Ο καθαρισμός έγινε κατόπιν σχετικής άδειας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας. Μάλιστα, διενεργήθηκε υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες, ως προς τον τρόπο και τα μέσα εκτέλεσης των εργασιών, εντεταλμένης υπαλλήλου της Υπηρεσίας.

Πέραν των μελών του Συλλόγου, μέρος στον καθαρισμό έλαβαν ο αντιπρόεδρος Δ.Σ. Σπάρτης Γιάννης Καρμοίρης, ο αρχιτέκτονας και μέλος του Ν.Π. Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης Γιώργος Γιαξόγλου και ο δρ. Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Παρασκευάς Ματάλας. Από την πλευρά της ΕΦ.Α.ΛΑΚ την επίβλεψη είχε η αρχαιολόγος Ευαγγελία Ελευθερίου.