Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 19:46

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο κτήμα Φοίφα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Γνώρισε την τροφή σου, όρισε το αποτύπωμά σου" ξεκινα αυτό το Σάββατο στις 10 π.μ. στο Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας. 

Αυτό απευθύνεται σε σχολεία, ομάδες, φορείς και για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών και γονέων. Για πληροφορίες: 27210 22505, 6972-755079. 

Το Σάββατο από τις 11 π.μ. ως τις 2 μ.μ. μπορεί κανείς να επισκεφθεί δωρεάν το κτήμα. Εκεί μπορεί να μάθει: τι είναι το αγρόκτημα και ποιος ο στόχος του, τη σημασία του να καλλιεργεί κανείς την δική του τροφή. Τι είναι ο σποροφύλακας. Τα περιβαλλοντικά προγράμματα του αγροκτήματος. Τι είναι το δίκτυο συνοικιακής κομποστοποίησης και πώς παίρνει κανείς μέρος. Θα γίνουν ακόμη εργαστήρια με θέμα: σπορόφυτα εποχικών παραδοσιακών ποικιλιών, δημιουργία κομποστοσωρού, σποροσβώλων για φυσική καλλιέργεια. Παράλληλα θα λειτουργεί πωλητήριο βιολογικών βοτάνων και προιόντων του αγροκτήματος. Θα προσφέρονται βιολογικά ροφήματα από τα βότανα του αγροκτήματος και καφές.