Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 18:17

Εκπαιδευτική ημερίδα για ιατρικά θέματα στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας

Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα τραυματισμοί, μικροατυχήματα και αντιμετώπιση επιληπτικών κρίσεων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας με τη συνεργασία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και πιο συγκεκριμένα του διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής Παναγιώτη Καλοφωλιά.

Τόσο από τον κ. Καλοφωλιά, όσο και από τους ειδικευόμενους γιατρούς της κλινικής έγινε μια πλήρης ενημέρωση πάνω στα συγκεκριμένα θέματα με χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για την αντιμετώπισή τους.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Θεοδωρόπουλος αναφερόμενος στις δράσεις του σχολείου επισήμανε: «Αυτό γίνεται στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας του σχολείου να ανοιχτεί στην κοινωνία. Το σχολείο εκτός από μορφωτικό και παιδαγωγικό ρόλο έχει και ενημερωτικό χαρακτήρα. Ηδη τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στην κατεύθυνση αυτή. Τη χρονιά 2015-16 ξεκινήσαμε αυτές τις εκδηλώσεις. Το προηγούμενο διάστημα είχαμε προσκαλέσει τον παιδίατρο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Κωνσταντόπουλο, που μίλησε στους μαθητές για το κάπνισμα και τις συνέπειές του. Το επόμενο 15νθήμερο θα έρθει από την Αθήνα ο διδάκτορας Νικόλαος Κωστόπουλος να μιλήσει για την εναλλακτική ιατρική και τρόπους αντιμετώπισης ασθενειών. Επίσης έχουμε και το λογοτεχνικό κομμάτι, με τις παρουσιάσεις συγγραφέων, βιβλίων και θεατρικών παραστάσεων. Σε συνέχεια της πετυχημένης περσινής εκδήλωσης με τη Δώρα Λοΐζου και το αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι, φέτος προγραμματίζουμε για τον Ιανουάριο μουσική εκδήλωση για το Μάνο Λοΐζο. 

Κ.Μπ.