Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 19:08

Μαθητές του 21ου Δημοτικού Καλαμάτας στο δημαρχείο 

Μεγαλύτερο προαύλιο, φύλαξη τη νύχτα για να μην γίνονται ζημιές στο σχολείο τους, λουλούδια και φυτά, ζήτησαν από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, τα παιδιά της Γ' τάξης του 21ου Δημοτικού Σχολείου, που με τους δασκάλους τους Παναγιώτη Ασημακόπουλο και Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, τον επισκέφθηκαν χθες στο Δημαρχείο.

Ο δήμαρχος, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, τους υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει αναβάθμιση της οδού Βαλαωρίτου και της πλατείας Ταξιαρχών με φύτευση διαφόρων δένδρων, αλλαγή φωτιστικών σωμάτων και στο μπροστινό μέρος του σχολείου θα προστεθούν παγκάκια και θα σβηστούν τα συνθήματα. Επίσης, η Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του δήμου θα τους παραχωρήσει εδαφικό μείγμα, γλάστρες και φυτά από το φυτώριο, για να μπορέσουν να δημιουργήσουν το δικό τους κήπο.

Ο κ. Νίκας απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με τη λειτουργία και το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου, το θεσμό του δημάρχου, τους αντιδημάρχους, τα δημοτικά κτήρια κ.λπ. Τα ενημέρωσε, επίσης, ότι η Καλαμάτα διεκδικεί να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.