Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 19:11

Μεταπτυχιακά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου 

Τη λειτουργία νέων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 2017 ανακοίνωσε το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Πρόκειται για τα μεταπτυχιακά: «Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές» (σε συνεργασία με το Rutgers University in Newark - School of Public Affairs and Administration) με κατευθύνσεις: α. Διακυβέρνηση, β. Δημόσιες Πολιτικές. «Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία» (κοινό με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου Κύπρου, σε συνεργασία με το American University in the Emirates/AUE και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών/ΕΒΕΑ) με κατευθύνσεις: α. Διεθνής Επιχειρηματικότητα, β. Διεθνής Ασφάλεια, γ. Διεθνής Ανάπτυξη.

«Μεσογειακές Σπουδές» (στην αγγλική γλώσσα, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της Μπολόνια (Ιταλία), Inalco (Γαλλία), Yaşar (Τουρκία), Νεάπολις Πάφου (Κύπρος) και το Olympia Summer Academy (Ελλάδα)). «Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων» [Global Risks (Uncertainties), Politics and Analytics].

Η διάρκειά τους είναι 12 μήνες, τα μαθήματα γίνονται σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες. Θα υπάρξει σύνδεση με την αγορά εργασίας και χαμηλά δίδακτρα.

Η επιλογή των φοιτητών γίνεται με αξιολόγηση του φακέλου υποψηφιότητας (βαθμός πτυχίου, βαθμολογία σε προπτυχιακά μαθήματα σχετικά με το κάθε Π.Μ.Σ, τυχόν ερευνητική δραστηριότητα) και συνέντευξη. 

Οι αιτήσεις κατατίθενται έως τις 30 Ιουνίου. Για λεπτομέρειες: http://pedis.uop.gr, γραμματεία ΠΜΣ (Αριστοτέλους 1 και Λ. Αθηνών, 20132, Κόρινθος, 27410 40040, 40045, 40058, e‐mail: pedis@uop.gr).