Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 15:50

Εγκαινιάστηκε το 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης το νέο κτήριο του 2ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων. Είναι ένα σχολείο πραγματικό κόσμημα για την περιοχή, καθώς πέρα από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό έχει την ιδιαίτερη πινελιά των εκπαιδευτικών που εργάζονται εκεί, προσφέροντας έτσι τις ανέσεις και τις συνθήκες εκείνες που είναι απαραίτητες για τους μικρούς μαθητές και το προσωπικό.

Εντυπωσιακή όμως ήταν και η γιορτή που παρουσίασαν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες με τραγούδια, χορούς και σκετς λίγο μετά τον αγιασμό και το κόψιμο της κορδέλας. Ο αγιασμός έγινε από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομο, ο οποίος και έκοψε την κορδέλα μαζί με το δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Δημήτρη Οικονομόπουλο. Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο του σχολείου από την διευθύντρια Παρασκευή Κουσαρίδα. Το κτήριο διαθέτει άνετους χώρους και σύγχρονες αίθουσες για τα παιδιά. Μάλιστα στην αίθουσα με τις δημιουργίες των μαθητών ένα μέρος της ξενάγησης το έκανε μια μικρή μαθήτρια.

Στον προαύλιο χώρο έγινε η παρουσίαση της γιορτής, με πρωταγωνιστές τα παιδιά. Μιλώντας για το νέο σχολείο η κ. Κουσαρίδα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι μια μέρα θα υποδέχονταν τα παιδιά σε ένα τέτοιο σχολικό κτήριο, με τέτοιες δυνατότητες, που να μπορεί να προσφέρει τόσα πολλά.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσόστομος συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στο να γίνει το σχολείο. Δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για αυτό και τις εγκαταστάσεις και τόνισε πως από την πρώτη στιγμή που ήρθε σε αυτό νιώθει και αυτός σαν παιδί μακριά από την καθημερινότητα.

Ο κ. Κατσίβελας επισήμανε ότι ο σκοπός του σχολείου ήδη έχει επιτευχθεί βλέποντας κανείς τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών. Οπως είπε, ήδη έκλεισε ένας χρόνος προσφοράς και οι μνήμες έχουν μείνει στα παιδιά. Τόνισε ότι η προσπάθεια ξεκίνησε το 2013 και σημείωσε ότι αυτή η δημοτική αρχή συνειδητά έχει επιλέξει η κατηγορία των μαθητών να είναι η πιο χαρούμενη.

Το χαιρετισμό του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτη Πετρόπουλου μετέφερε ο κ. Οικονομόπουλος, ο οποίος από την πλευρά του σημείωσε ότι είναι χαρά και τιμή για ένα δάσκαλο να είναι στα εγκαίνια ενός σχολείου. Ευχήθηκε αυτή η κιβωτός της εκπαίδευσης με την βοήθεια των εξαιρετικών εκπαιδευτικών και των πολύ καλών υποδομών να δώσουν την δυνατότητα στην πατρίδα μας για να φτιάξουν μια καλύτερη κοινωνία. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το δήμο για την υλοποίηση του έργου.

Να σημειώσουμε ότι στα εγκαίνια μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Μερκούρης και Γιάννης Αδρακτάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ Γιάννης Καλκαβούρας, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστάσιος Αδρακτάς, η σχολική σύμβουλος Θεοφανεία Σιούτη, ο διοικητής της ΠΥ Γαργαλιάνων Κώστας Γεωργακόπουλος, αρκετοί αυτοδιοικητικοί και πολύς κόσμος.

 

Κ.Μπ.