Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 08:57

Καθάρισαν το βυθό της μαρίνας Πύλου (φωτογραφίες)

Τον βυθό στη μαρίνα της Πύλου καθάρισαν χθες εθελοντές δύτες από την περιοχή, βγάζοντας από μέσα κυρίως λάστιχα αυτοκινήτων.

Η δράση οργανώθηκε με πρωτοβουλία της τοπικής λιμενικής αρχής, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Οπως ανέφερε στην “Ε” ο λιμενάρχης Πύλου αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Νίκος Παπακωνσταντίνου, η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα προστασίας της θάλασσας από κάθε μορφή ρύπανσης. Κατά τον καθαρισμό, οι δύτες ανέσυραν από το βυθό μπουκάλια, πολλά λάστιχα αυτοκινήτων, αλλά και λάστιχα ποτίσματος, καθώς και ένα ανεμιστηράκι...
Ο καθαρισμός οργανώθηκε με την έγκριση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και την συμπαράσταση του Δήμου Πύλου-Νέστορος και του δημάρχου Παναγιώτη Καρβέλα. Στη διάρκειά του λήφθηκαν υπόψη όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας και τηρήθηκαν οι οδηγίες των υγειονομικών αρχών, για την πρόληψη διασποράς του κορονοϊού.
Βέβαια, τίποτα δεν θα είχε υλοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συμμετοχή και κινητοποίηση των εθελοντών δυτών.

Σε δήλωσή του ο κ. Καρβέλας σημείωσε: “Τόσο με τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, όσο και με τη συνεχή στήριξη των κατοίκων και τον σεβασμό τους προς το περιβάλλον, μπορούμε να πετύχουμε μια καλύτερη εικόνα για το δήμο μας. Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στον κύριο λιμενάρχη και τους συνεργάτες του, για την σημαντική πρωτοβουλία τους, και τους εύχομαι δύναμη και κάθε καλό στο πολυεύθυνο έργο τους”.

Ν.Κ.