Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 08:15

ΔΕΗ e-Bike Festival: Επέκταση ποδηλατοδρόμων στην Καλαμάτα ανακοίνωσε ο Βασιλόπουλος (βίντεο)

 

Στάση στην Καλαμάτα έκανε το Σαββατοκύριακο το «ΔΕΗ e-Bike Festival». Η εκδήλωση διεξήχθη και τις δύο ημέρες στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο δήμαρχος της πόλης Θανάσης Βασιλόπουλος με την ευκαιρία ανακοίνωσε τα σχέδια της δημοτικής αρχής για την επέκταση των ποδηλατοδρόμων.         

Το «ΔΕΗ e-Bike Festival» παρουσίασε τη συνεχώς αυξανόμενη παγκόσμια τάση χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων: του πιο βιώσιμου μέσου αστικής μετακίνησης, ψυχαγωγίας και άσκησης – και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συγκέντρωσε τα περισσότερα σύγχρονα μοντέλα από εταιρείες διεθνούς κύρους, ανάμεσά τους και ελληνικές.

Στην ειδικά κατασκευασμένη πίστα που στήθηκε στην πλατεία, οι ενδιαφερόμενοι έκαναν δωρεάν δοκιμές σε μοντέλα ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση, που καλύπτουν κάθε ανάγκη για διαφορετική χρήση. Οι επισκέπτες της πρωτοποριακής εκδήλωσης είχαν επίσης την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε παιχνίδι δεξιοτεχνίας στο πεντάλ και να κερδίσουν αναμνηστικά δώρα από τη ΔΕΗ.

Παράλληλα, η ομάδα του «ΔΕΗ e-Bike Festival» πρόσφερε μαθήματα ασφαλούς οδήγησης και τεχνικής συμβατικού ποδηλάτου σε παιδιά 6-12 ετών.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, με ευκαιρία την ενημέρωσή του από τους υπεύθυνους του φεστιβάλ για τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, σημείωσε ότι η Καλαμάτα αγαπά το ποδήλατο και το στηρίζει. Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισε τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα πρωταθλήτρια πόλη στο ποδήλατο, καθώς διαθέτει όπως είπε 14 χλμ. ποδηλατοδρόμους, ενώ στοχεύει να τους επεκτείνει. Ενημέρωσε, λοιπόν, ότι ήδη έχει κατατεθεί πρόταση από το δήμο στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και αναμένεται η έγκρισή της, ώστε να ξεκινήσουν οι μελέτες και οι ποδηλατόδρομοι να επεκταθούν για 12 χλμ. ακόμα. Όπως είπε ο κ. Βασιλόπουλος, με την επέκταση των ποδηλατοδρόμων θα μπορεί να κινείται κανείς με το ποδήλατό του από το Ιστορικό Κέντρο έως τα Ακοβίτικα, αλλά και τα ρωμαϊκά λουτρά της αρχαίας Θουρίας.

Το «ΔΕΗ e-Bike Festival» υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Πόλεις για Ποδήλατο» - μέλος της European Cyclists Federation, και τo mbike.gr.