Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 22:35

''Ο Ευκλής'' στο ''Μονοπάτι του Μαλλιαρού''

Οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Μαγγανιακικών θα περπατήσουν την Κυριακή το ''Μονοπάτι του Μαλλιαρού''.

Το μονοπάτι κινείται νότια του Μαγγανιακού έως το διάσελο ''Αλωνάκι'' και καταλήγει στο Τρίκορφο. Πρόκειται σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση για μια εξαιρετική διαδρομή, που το μεγαλύτερο τμήμα της διασχίζει ένα πυκνό δάσος με αριές και κουμαριές.

«Πριν την πεζοπορία μας, θα περιηγηθούμε το Μαγγανιακό για να γνωρίσουμε: τα υπολείμματα Ενετικού Πύργου, την εκκλησία στην είσοδο του χωριού, τον Άγιο Δημήτριο (κτισμένη το 1830), το δεντρόσπιτο του χωριού, την μουριά στο καφενείο, η οποία είναι πάνω από 300 χρόνια κ.ά. Το μονοπάτι ονομάστηκε έτσι από την αναβίωση του εθίμου ''Ο Μαλλιαρός'', το τοπικό Καρναβάλι την Κυριακή της Αποκριάς» υπογραμμίζεται. Ο βαθμός δυσκολίας είναι Α΄, ιδανική διαδρομή για αρχάριους πεζοπόρους και ενδείκνυται για όλη την οικογένεια. Οι ώρες εξόρμησης είναι 3 - 4 (+/-) μαζί με την περιήγηση στο Μαγγανιακό και τις στάσεις μέσα στην διαδρομή. Η εκκίνηση θα γίνει στις 8 π.μ. πίσω από τα γραφεία του Ευκλή, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.) μπροστά από το 24ο Δημοτικό Σχολείο. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε απογευματινές ώρες στα τηλέφωνα 27210 90627 και 6974252234 (Ελένη Οικονομοπούλου, πρόεδρος και διοργανώτρια εξορμήσεων).