Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 20:45

Ο “Ευκλής” στην ορεινή Κορινθία

Στην ορεινή Κορινθία για να εξερευνήσουν το μοναδικό Αισθητικό δάσος Μογγοστού και τις σπηλιές του θα εξορμήσουν την ερχόμενη Κυριακή οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής''.

Το δάσος ανακηρύχτηκε το 1977 με προεδρικό διάταγμα ''Αισθητικό'' δάσος του Δικτύου Natura. Είναι απομεινάρι των απέραντων δασών βελανιδιάς της Πελοποννήσου και ανάμεσα στα αιωνόβια δέντρα δρυών φιλοξενεί πλήθος ειδών χλωρίδας και πανίδας. Ανήκει στην Παραμεσογειακή ζώνη βλάστησης. Η συνολική του έκταση είναι 7.185 στρέμματα με προστατευόμενα τα 5.200 στρέμματα και βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Σούλι, Μεγάλος Βάλτος και Θροφαρί. «Τα κυριότερα δέντρα που θα συναντήσουμε είναι η πλατύφυλλος βελανιδιά (δρυς), η χαλέπιος πεύκη, η μαύρη πεύκη, το πουρνάρι, το φυλίκι, ο κέδρος, το ρείκι, οι χαρακτηριστικές κουμαριές κ.α.» αναφέρει το κάλεσμα. Οι ώρες πορείας είναι 4 (+/-) μαζί με τις στάσεις και ο βαθμός δυσκολίας: Α΄ (3/5).

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε απογευματινές ώρες στα τηλέφωνα 27210 90627 και 6974252234 (Ελένη Οικονομοπούλου, πρόεδρος και διοργανώτρια εξορμήσεων).