Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 08:50

Μεσσηνία: Εθελοντική ομάδα πυρόσβεσης στο Χανδρινού

 

Εθελοντική ομάδα πυρόσβεσης και άλλων φυσικών καταστροφών με έδρα το Χανδρινού, αποφάσισαν από κοινού να δημιουργήσουν ο Αγροτικός Σύλλογος του χωριού και ο Χανδριναϊκός.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται ότι “η σκέψη αυτή ωρίμασε μέσα σε αυτούς τους δύο συλλόγους, συμμετέχοντας τα προηγούμενα χρόνια σε διάφορες πυρκαγιές που προέκυψαν στο χωριό μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Για τη σωστή οργάνωση και λειτουργίας της ομάδας αυτής οι δύο σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν αυτή την Παρασκευή 26 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ. στο κτήριο του συνεταιρισμού στο Χανδρινού, παρουσίαση όλων των παραμέτρων για τη δημιουργία της ομάδας, με κεντρικό ομιλητή τον Κωνσταντίνο Κόλλια, πυροσβέστη ε.α.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, “η παρουσίαση θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες και με το πέρας της θα δηλώσουν το ενδιαφέρον τους όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στην ομάδα αυτή, έτσι ώστε άμεσα το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική άσκηση. Η προσπάθεια αποτροπής μιας καταστροφής μας αφορά όλους”.