Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 16:30

"Τα Γεράκια" στο βουνό του Καλλιγά

Την περασμένη Κυριακή, η ομάδα πεζοπόρων "Τα Γεράκια", σε συνεργασία με την ομάδα "Νόστος ΚΟΙΝΣΕΠ", πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή διαδρομή στο βουνό του Καλλιγά. Η αφετηρία ήταν το χωριό Κορομηλιά και ο προορισμός τους το Μαγγανιακό. Η συμμετοχή ήταν ενθουσιώδης και η φιλοξενία στα χωριά εξαιρετική.

Εντυπωσιακή ήταν η διάσχιση του άγνωστου σε πολλούς δρυμού στον Καλλιγά με τις όμορφες εναλλαγές και την ανεμπόδιστη θέα σε πολλά σημεία της διαδρομής. Η εκκίνηση έγινε μέσα από την Κορομηλιά ενώ στην πρώτη στάση στο εκκλησάκι του Σταυρού ο πρόεδρος του χωριού Θεόδωρος Τσερπές και ο πρώην πρόεδρος και ενεργός πολίτης Περικλής Αργυρόπουλος περίμεναν του περιηγητές για να τους προσφέρουν νερό και λουκούμια. Η κατάβαση περιελάβανε στάση σε σημεία φυσικού κάλους και ιστορικής αξίας ενώ στην απόληξη της διαδρομής στο Μαγγανιακό προσφέρθηκαν χειροποίητα εδέσματα και στάση στο καφενείο του χωριού με την ιστορική μουριά που έχει σηματοδοτηθεί και ανήκει στο Δίκτυο Αιωνόβιων Δέντρων Ελληνικής Επανάστασης από το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας που ανταποκρίθηκε άμεσα μετά από κάλεσμα των Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης και του συντονιστή της ομάδας Γιάννη Λάσκαρη, το 2022.

Παράλληλα με την περιήγηση στο Μαγγανιακό έγινε και επίσκεψη σε παλαιό ιστορικό σπίτι με λαογραφικά εκθέματα. Αξίζει να αναφερθεί πως πολύτιμη υπήρξε η συνεισφορά των κατοίκων του χωριού και του πολιτιστικού συλλόγου Μαγγανιακού. Σημαντική ήταν και πολύτιμη η ξενάγηση από τον Τάκη Κρόμπα σε όλη την διαδρομή, ενώ την ευθύνη και την ασφαλή διάσχιση του Καλλιγά εξασφάλισαν ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος και Κώστας Δημόπουλος.