Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016 08:56

Δεν έχει επίσημη ενημέρωση για την απόφαση του ΣτΕ ο Μπέζος

Ενώ οι καθαρίστριες εργάζονται από τον Ιούνιο και θα πληρωθούν το Σεπτέμβριο.

Καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει ο Γιώργος Μπέζος για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να «παγώσει» προσωρινά τον διαγωνισμό για την πρόσληψη 30 καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις εργασίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Αυτό απάντησε ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας ερωτώμενος σχετικά από την "Ε", προσθέτοντας ότι οι καθαρίστριες εργάζονται στο Νοσοκομείο με ατομικές συμβάσεις από την 1η Ιουνίου, ενώ αναμένεται να πληρωθούν το Σεπτέμβριο. 

Πιο αναλυτικά ο κ. Μπέζος απάντησε πως διάβασε και ο ίδιος το δημοσίευμα που κυκλοφόρησε από προχθές το απόγευμα στο Διαδίκτυο. «Είναι πολύ ενδιαφέροντα όσα αναφέρονται, βέβαια αν θέλουμε να λειτουργούμε υπεύθυνα θα πρέπει να πάρουμε και να διαβάσουμε την φερόμενη απόφαση από το τμήμα αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να μπορώ υπεύθυνα να πάρω και εγώ θέση», ανέφερε συγκεκριμένα. Πρόσθεσε πάντως πως «αυτό όμως που μπορώ να σας πω και δεν αμφισβητείται από κανέναν είναι ότι αυτός ο διττός στόχος που εισάγει η διαδικασία με τις ατομικές συμβάσεις, επιβεβαιώθηκε, και εξηγούμαι: Είχαμε πει ότι η διαδικασία αυτή επιτυγχάνει δύο πράγματα, επιφέρει μια εξοικονόμηση 250.000 ευρώ το χρόνο σε σχέση με το πρότερο καθεστώς των εργολαβικών εταιρειών στην εστίαση, την καθαριότητα και τη φύλαξη και το άλλο όφελος είναι ότι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι σχεδόν διπλασιάζουν τις αποδοχές τους».

Κι αυτό σύμφωνα με τον κ. Μπέζο «στην Καλαμάτα επιβεβαιώθηκε στην πράξη, οι άνθρωποι αυτοί από την 1η Ιουνίου εργάζονται καθημερινά στο Νοσοκομείο κι έχει προγραμματιστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμών, να καταβληθούν και οι μισθοί τους». Εξήγησε δε πως δεν έχουν πληρωθεί αυτό το διάστημα γιατί «όπως καταλαβαίνετε μπαίνει και το δημόσιο λογιστικό, όπου κάποιες πιστώσεις θα έπρεπε να είχαν ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό και αυτό το διάστημα ήταν να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία -αλλά καθαρά διοικητικά θέματα όχι κανένα πρόβλημα. Πορευόμαστε στην προοπτική ότι αρχές Σεπτεμβρίου θα πληρωθούν και θα καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα τους από την 1η Ιουνίου». 

Ο κ. Μπέζος είπε καταλήγοντας πως «αν επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα, εισάγει νέα δεδομένα που από Τρίτη - Τετάρτη που θα έχουμε την απόφαση στα χέρια μας, θα μπορούμε και πιο υπεύθυνα να μιλάμε. Πάντα σεβόμενοι το θεσμό της Δικαιοσύνης, θέλω να επισημάνω ότι και το Νοσοκομείο μέσα από το νέο καθεστώς είχε αυτή την εξοικονόμηση και όλα αυτά που διαβάζαμε κατά καιρούς με τη συμπεριφορά των εργολαβικών εταιρειών, περί εκμετάλλευσης και περί μεσαιωνικών πρακτικών, εδώ και δύο μήνες δεν υπήρχαν στο Νοσοκομείο μας και οι άνθρωποι έχουν διπλασιάσει τις αποδοχές τους. Θα πορευτούμε βέβαια και είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε, με όσα θα αναγράφονται στο περιεχόμενο της απόφασης, την οποία δεν έχουμε ακόμα». 

Ν.Κ.