Τρίτη, 11 Απριλίου 2017 08:17

Στήριξη στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας από το Ελληνικό

Γράφτηκε από την

 

Η δημοτική αρχή Καλαμάτας καλείται «να σεβαστεί την πεντάχρονη προσφορά -του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των δεκάδων ιατρείων της πόλης που συνεργάζονται μαζί του-, καθώς και τους εκατοντάδες εθελοντές, που δίνουν μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας, αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».

Τα παραπάνω σημειώνει, μεταξύ άλλων, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, σε ανακοίνωσή του, με την οποία εκφράζει τη στήριξή του «στον αγώνα των εθελοντών του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας και καλεί σε σεβασμό των πολιτών που έχουν ανάγκη των υπηρεσιών του, που έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη». Παράλληλα ζητεί από τη δημοτική αρχή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας «να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της για παραχώρηση κατάλληλου χώρου στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Με την ίδια ανακοίνωση, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού καταγγέλλει την μέχρι τώρα πρακτική του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος «ανέχεται και όταν μπορεί παρεμποδίζει τη λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με τελεσίγραφα θέλει να το απομακρύνει από τον χώρο που στεγάζεται και προσφέρει τις υπηρεσίες του επί 5 χρόνια, με τους 250 εθελοντές του και το δίκτυο δεκάδων εξωτερικών συνεργατών ιατρών και ιατρείων, σε 9.000 ασθενείς, με 20.000 ιατρικές πράξεις. Ο "λόγος" της απομάκρυνσης είναι η εγκατάσταση μιας δημοτικής υπηρεσίας. Παρά τις συναινετικές προσπάθειες και τις εναλλακτικές προτάσεις των εθελοντών για κατάλληλο χώρο, η δημοτική αρχή απαντά και θέλει να επιβάλει "λύσεις", που στην ουσία ακυρώνουν τη λειτουργία του ιατρείου».