Πέμπτη, 11 Μαϊος 2017 09:07

Κυπαρισσία: Ολα καλά λένε γιατρός και ασθενείς μετά τις εγχειρήσεις στη Ζάκυνθο

Γράφτηκε από τον

 

Ακρας υγείας χαίρουν οι 3 ασθενείς από την Κυπαρισσία που χειρουργήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου από γιατρούς του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Αυτό τόνισε ο θεράπων ιατρός που τους χειρούργησε, διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Καλοφωλιάς αλλά και οι ίδιοι οι ασθενείς που χθες το πρωί μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης. 

Η κίνηση αυτή ουσιαστικά ήταν μια απάντηση στις ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ και τον μεγάλο σάλο που έχει δημιουργηθεί γι' αυτό το ζήτημα, αλλά και στην αναφορά που έχει κατατεθεί για την όλη υπόθεση στις εισαγγελικές αρχές Κυπαρισσίας και Ζακύνθου εκ μέρους της ΠΟΕΔΗΝ.

Χαρακτηριστικά ο κ. Καλοφωλιάς σε δηλώσεις του μαζί με τους 3 χειρουργημένους ασθενείς σημείωσε: «Σήμερα (σ.σ. χθες) Τετάρτη 10 Μαΐου βρισκόμαστε στην 7η μετεγχειρητική ημέρα μετά από τις επεμβάσεις που κάναμε στη Ζάκυνθο με 3 ασθενείς, που πήραμε από εδώ και δέχθηκαν να μας ακολουθήσουν και να πάνε να χειρουργηθούν εκεί μαζί μας. Οι επεμβάσεις έγιναν μια εβδομάδα πριν, την προηγούμενη Τετάρτη. Οι ασθενείς την 2η μετεγχειρητική ημέρα ήταν σε άριστη κατάσταση, τους κάναμε μια αλλαγή και πήραμε νέες εξετάσεις, οι οποίες ήταν φυσιολογικές και αναμενόμενες με τις επεμβάσεις που κάνανε. Σήμερα, την 7η μετεγχειρητική ημέρα, παρά τις αμφισβητήσεις και παρά τις αναζητήσεις διαφόρων ενδιαφερομένων, οι ασθενείς είναι υγιέστατοι, στέκονται δίπλα μου και όπως βλέπετε είναι ακέραιοι και υγιείς και όχι εξαφανισμένοι. Ουδέν άλλο σχόλιο. Θεωρώ ότι τα στόματα πρέπει να κλείσουν, το Νοσοκομείο της Ζακύνθου πρέπει να δουλέψει, αυτοί οι ασθενείς είναι υγιέστατοι, υπεβλήθησαν σε επεμβάσεις που μπορούσαν να υποβληθούν σε οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο με ασφάλεια και σιγουριά».

Από την πλευρά του ο Ιωάννης Ρούμπουλας που υποβλήθηκε σε εγχείρηση  σημείωσε: «Από τη μεριά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Καλοφωλιά ως θεράποντα ιατρό. Το βλέπετε και εσείς ότι όλα είναι καλά και δεν υπάρχει κανένα θέμα με την υγεία μας, δεν έχουμε αποδημήσει, είμαστε επί της γης».

Και ο Αζίζι Αζάν επισήμανε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα μετά την εγχείρηση και είναι μια χαρά. Να σημειωθεί ότι παρών ήταν και ο πατέρας του Ναρσιρίμ που επίσης υποβλήθηκε σε εγχείρηση.

Ο κ. Καλοφωλιάς συμπλήρωσε πως οι συγκεκριμένοι ασθενείς όχι μόνο πήγαν σπίτι τους αλλά μετά το χειρουργείο ταξίδεψαν μέσω θάλασσας 1,5 ώρα και 2 ακόμη ώρες για να φτάσουν στο σπίτι τους.

Κ.Μπ.