Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 09:24

Μεσσηνία: 8πλάσια κρούσματα κατά το β’ κύμα της πανδημίας (πίνακας)

Το Σαββατοκύριακο στη Μεσσηνία καταγράφηκαν 16 νέα κρούσματα κορονοϊού (14 το Σάββατο και 2 την Κυριακή) κι έτσι ο συνολικός τους αριθμός από την αρχή της πανδημίας μέχρι χθες άγγιξε τα 544.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το Νοέμβριο έχουν καταγραφεί στη Μεσσηνία 330 κρούσματα, ενώ το 88,6% των κρουσμάτων έχει εντοπιστεί μετά το δεύτερο κύμα της πανδημίας που εκδηλώθηκε στο νομό στις 16 Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζουμε ότι από την αρχή της πανδημίας το Μάρτιο μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου είχαν εκδηλωθεί μόνο 62 κρούσματα στη Μεσσηνία. Από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι χθες όμως, δεν υπήρξε ούτε μια μέρα χωρίς κρούσμα στο νομό.
Τα περισσότερα κρούσματα σε μία μέρα καταγράφηκαν στις 3 Νοεμβρίου, όταν ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 51 θετικά δείγματα σε τεστ κορονοϊού. Τις επόμενες τρεις μέρες (4, 5 και 6 Νοεμβρίου) καταγράφηκαν στη Μεσσηνία 35, 31 και 33 κρούσματα αντίστοιχα.
Στις 7 Νοεμβρίου ξεκίνησε το νέο lockdown και παράλληλα σημειώθηκε μεγάλη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Όμως και κατά τη διάρκεια του lockdown, τις περισσότερες μέρες καταγράφηκε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων στο νομό – και μόνο χθες είχαμε έναν αριθμό (2) που αφήνει ανοιχτό το παράθυρο της αισιοδοξίας για το μέλλον.
Αναλυτικά τα κρούσματα στη Μεσσηνία παρουσιάζονται στον πίνακα.


Θ.Λ.