Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 09:32

Προκήρυξη για 16 μόνιμους γιατρούς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (βίντεο)

Την έγκριση της προκήρυξης από το υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη 16 μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ανακοίνωσε χθες η διοικήτρια του ιδρύματος Ελένη Αλειφέρη, κάνοντας λόγο για ελπιδοφόρα εξέλιξη και “εξαιρετικά θετική έκβαση των αιτημάτων μας”.

Πρόκειται για 2 παθολόγους, 2 χειρουργούς και έναν ορθοπαιδικό για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, και ακόμα 2 παθολόγους, 2 παιδιάτρους, 2 ακτινολόγους, πνευμονολόγο, αναισθησιολόγο, ορθοπαιδικό, ψυχίατρο και γαστρεντερολόγο.
Η κ. Αλειφέρη παρατήρησε ότι “η κυβέρνηση υλοποιεί έμπρακτα τις δεσμεύσεις της για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας”. Μίλησε για παραγωγική συνεργασία με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, για συνεχές ενδιαφέρον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και καθοριστική συμβολή του στα θέματα στελέχωσης.


Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι όλοι οι βουλευτές ενδιαφέρονται κι έχουν ευαισθησία για το θεσμό του νοσοκομείου. Εκανε επίσης λόγο για τη συμβολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου στα θέματα εξοπλισμού του νοσοκομείου, και διευκρίνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός τής τηλεφώνησε για το θέμα της προκήρυξης.

Η διοικήτρια ενημέρωσε ότι γίνεται διαβούλευση για την τροποποίηση και την επικαιροποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου, καθώς “οι ανάγκες έχουν αλλάξει, προστίθενται νέες κλίνες και υπάρχει η ανάγκη σύστασης νέων τμημάτων”.

Πληροφόρησε, επίσης, ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του νοσοκομείου συνεργάζονται με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την προκήρυξη της κατασκευής νέων κλινών και την αναδιαρρύθμιση του χώρου των Επειγόντων Περιστατικών. Εξήγησε, απαντώντας σε ερώτησή μας, ότι το έργο αυτό αφορά τη νέα πτέρυγα με 28 κλίνες και πρόκειται άμεσα να δημοπρατηθεί.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, η κ. Αλειφέρη είπε ότι με την πρόσληψη των 5 γιατρών το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών θα παρέχει αυτόνομες επαρκείς υπηρεσίες όλο το 24ωρο, από μόνιμους ειδικευμένους ιατρούς, δίνοντας έτσι μία λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το νοσοκομείο.

Ενημέρωσε ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις προσλήψεις αρχίζει στις 16 Φεβρουαρίου, ώρα 12, και λήγει στις 3 Μαρτίου την ίδια ώρα, και πως στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υπηρετούν 67 μόνιμοι και 38 επικουρικοί γιατροί (παραπάνω από το 50% των μόνιμων).

8 ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ COVID

Η κ. Αλειφέρη ανέφερε ότι εντατικοποιούν τα μέτρα ελέγχου και πρόληψης για τον κορονοϊό και πως η κλινική Covid (35 κλίνες) είναι σε καλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Είπε ότι από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας της στις 2 Σεπτεμβρίου έχει νοσηλεύσει 226 άτομα, 14 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ενώ 8 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Για την ΜΕΘ Covid (4 κλίνες) που ξεκίνησε να λειτουργεί στις 14 Δεκεμβρίου, ενημέρωσε ότι έχουν νοσηλευτεί 9 άτομα.

Δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη για την παροχή υπηρεσιών και ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτές της πρώτης γραμμής, αλλά και όλους, κάνοντας λόγο για καταπόνηση του προσωπικού.

Για τις θέσεις των γιατρών που προκηρύχθηκαν, είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για αρκετές θέσεις και εξέφρασε ανησυχία για θέσεις των παθολόγων, αναφέροντας πως γι’ αυτές υπάρχει πανελλήνια έλλειψη ενδιαφέροντος.

Παραδέχτηκε ότι είχαν ζητήσει παραπάνω παθολόγους, γιατί το νοσοκομείο αντιμετωπίζει πολύ έντονο πρόβλημα σε αυτή την ειδικότητα, και δήλωσε πως θέλουν να υπάρχει ασφαλής λειτουργία των τμημάτων με μόνιμους γιατρούς.

Υπενθύμισε ότι πέρσι είχαν προκηρυχθεί 15 θέσεις γιατρών, κάποιες από τις οποίες κηρύχθηκαν άγονες και για κάποιες άλλες αναμένονται αποτελέσματα, υποστηρίζοντας πως “έχει ανοίξει μια άλλη εποχή για το νοσοκομείο, για το δημόσιο σύστημα υγείας”.

Για τους εμβολιασμούς είπε ότι έχει αντιστραφεί το κλίμα στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και κάνουν αιτήσεις για να εμβολιαστούν, παίρνοντας τις θέσεις των ακυρωθέντων ραντεβού.

Γ.Σ.