Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 08:23

Θεόδωρος Καρούτζος: 15 χρόνια στηρίζουμε την υγεία σας

 

Ο Θεόδωρος Καρούτζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, μιλάει για τα 15 χρόνια παρουσίας της Affidea στην Ελλάδα, τους στόχους και το πλάνο ανάπτυξής της, τη φιλοσοφία που τη χαρακτηρίζει διαχρονικά αλλά και το ρόλο που θεωρεί πώς πρέπει να διαδραματίσει η εταιρεία σε αυτή την ιδιαίτερη για όλους μας περίοδο.

Επίσης, δεν παραλείπει να αναφερθεί στην απόφαση για περαιτέρω επενδύσεις στην πόλη της Καλαμάτας και στο προσωπικό του όραμα για την πορεία της Affidea.  

H Affidea συμπλήρωσε 15 χρόνια πορείας στη χώρα μας. Ποιοι ήταν οι σημαντικότεροι σταθμοί σε αυτή την διαδρομή μέχρι σήμερα και τι θα λέγατε πως έχει κατορθώσει μέσα σε αυτά τα χρόνια η εταιρεία;

Το ταξίδι της Affidea, πράγματι, ξεκίνησε στην Ελλάδα πριν από 15 χρόνια, με όραμα τη δημιουργία ενός ποιοτικού παρόχου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα σέβεται τον εξεταζόμενο. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, στηρίχθηκε από μια ομάδα καταξιωμένων ιατρών. Κυρίως, όμως, χτίστηκε χάρη στην προσπάθεια, την προσήλωση και την αφοσίωση των ανθρώπων της. Μιας ομάδας που κατάφερε μεγαλώνοντας όχι μόνο να διατηρήσει, αλλά και να ενισχύσει την κουλτούρα της ποιοτικής εξυπηρέτησης του εξεταζόμενου.

Η Affidea Ελλάδος, μέλος του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ομίλου στις υπηρεσίες Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης, αποτελεί σήμερα έναν δυναμικό παίκτη στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα στην αγορά των διαγνωστικών εργαστηρίων απεικόνισης και βιοπαθολογίας. Με 15 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και ακολουθώντας μια αναπτυξιακή στρατηγική, δημιούργησε ένα πανελλαδικό δίκτυο διαγνωστικών κέντρων, το οποίο σήμερα εκτείνεται από την Καβάλα μέχρι την Κρήτη.

Στη διάρκεια της πορείας της η εταιρεία ανέπτυξε ένα πλήρες πλάνο επενδύσεων, το οποίο συμπεριέλαβε εκτός της δημιουργίας νέων κέντρων, στρατηγικής σημασίας συνεργασίες και εξαγορές, όπως τα διαγνωστικά κέντρα του θεραπευτηρίου Υγεία στην Αττική, ενώ παράλληλα έκανε δυναμική είσοδο στον ασφαλιστικό χώρο το 2017 σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα στην Ελλάδα, την Εθνική Ασφαλιστική, που εμπιστεύθηκε στην Affidea τα ατομικά της συμβόλαια. Στις αρχές του 2020 επεκτάθηκε στον κλάδο της δερματολογίας, εξαγοράζοντας τα πρότυπα ιατρικά κέντρα City Med σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα διαγνωστικά κέντρα της Affidea λειτουργούν σε πρότυπους ιατρικούς χώρους, είναι εξοπλισμένα με ιατρικά μηχανήματα τεχνολογίας αιχμής και στελεχωμένα από έμπειρο ιατρικό προσωπικό με άρτια επιστημονική κατάρτιση και πολυετή εμπειρία στο χώρο της υγείας. Οι επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με τις συνεχείς αναβαθμίσεις των χώρων και των κτιριακών υποδομών, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση παροχής υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών.

 

Ποια είναι η φιλοσοφία της Affidea τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και στην Ελλάδα; Τι την κάνει να ξεχωρίζει;  

Η φιλοσοφία της εταιρείας στηρίζεται στην ιδέα ότι «πάνω από όλα είναι η υγεία», μία ιδέα που μας καθοδηγεί καθημερινά και πάνω στην οποία χτίζουμε τις υπηρεσίες μας. Στη διάρκεια της πολυετούς δραστηριοποίησής της, η εταιρεία έχει λάβει πολυάριθμες διεθνείς και εθνικές διακρίσεις, για την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της και την ασφάλεια των εξεταζόμενων από πλευράς ακτινοπροστασίας, οι οποίες επισφραγίζουν τη δέσμευση της Affidea να λειτουργεί υπεύθυνα, ανεβάζοντας διαρκώς τον πήχη των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Με όχημα λοιπόν την καινοτομία είμαστε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη και παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας να δημιουργούμε προστιθέμενη αξία στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στην εταιρεία το γεγονός πως η μητρική αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές και παρόχους στον κλάδο των υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη;

Με περισσότερα από 280 ιδιόκτητα ιατρικά κέντρα σε 15 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη και πάνω από 9000 επαγγελματίες υγείας, η Affidea σήμερα είναι ο μεγαλύτερος φορέας παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πανευρωπαϊκά. Παράλληλα, οι ασθενείς και ασφαλισμένοι των ασφαλιστικών εταιρειών αποκτούν ακόμη ευκολότερη πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης και διάγνωσης που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα και διαδικασίες ασφάλειας. Επωφελούμενη από το ευρύ δίκτυο της μητρικής εταιρείας, η Affidea Ελλάδος εφαρμόζει και ανταλλάσσει τα πιο σύγχρονα πρωτόκολλα με συγκεκριμένες παραμέτρους που συμβάλλουν στην ασφαλή, έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση, μειώνουν τον χρόνο εξέτασης, βελτιστοποιούν την απεικόνιση και κατά συνέπεια την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

 

Πώς επηρέασε την λειτουργία της Affidea η εμφάνιση της πανδημίας του Covid-19; Ποιες προκλήσεις προέκυψαν και πώς ανταποκριθήκατε σε αυτές;

Από την πρώτη στιγμή μπήκαμε στη μάχη κατά της πανδημίας και σχεδιάσαμε τη δική μας γραμμή άμυνας απέναντι στην απειλή, με πρωταρχικό στόχο την προστασία της υγείας τόσο των εξεταζόμενων, όσο και των εργαζομένων μας. Λάβαμε ειδικά μέτρα προφύλαξης κατά του κορωνοϊού και πολύ γρήγορα προσαρμόσαμε τις λειτουργίες των κέντρων μας, τηρώντας πιστά τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Η δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων χώρων, οι συνθήκες αποστείρωσης, η χρήση προστατευτικού υλικού, η λήψη δειγμάτων, η αυτόματη θερμομέτρηση είναι μερικά παραδείγματα. Αυτό εκ του αποτελέσματος μας γεμίζει υπερηφάνεια και μας δικαιώνει, αφού με υπευθυνότητα χτίσαμε εμπειρία και τεχνογνωσία την οποία μοιραζόμαστε πλέον και με τους συναδέλφους μας στην Ευρώπη, με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επικοινωνία στο πεδίο των best practices.

 

Κατά την γνώμη σας ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος των διαγνωστικών εργαστηρίων απεικόνισης και βιοπαθολογίας, στον οποίο δραστηριοποιείται και η Affidea, σε αυτή την περίοδο της μάχης με τον Covid-19;

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είχε και έχει κομβικό ρόλο, αποτελώντας τον «κυματοθραύστη» περιστατικών, ώστε να μην καταλήγουν στα δημόσια νοσοκομεία και τα επιβαρύνουν. Μπορεί να είμαστε όλοι προσηλωμένοι στην πανδημία, αλλά δυστυχώς τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας δεν παύουν να υπάρχουν και δεν πρέπει να τα αμελούμε. Ιδιαίτερα σημαντικό επομένως είναι να στοχεύουμε στην πρόληψη των επιπλοκών των ασθενών με χρόνια νοσήματα, διασφαλίζοντας την αναγκαία ιατρική παρακολούθηση και θεραπευτική αντιμετώπιση. Έπειτα, εν μέσω πανδημίας, η διεθνής προσοχή επικεντρώνεται στο σημαντικό ρόλο των διαγνωστικών τεστ για τον μετριασμό και την καταστολή της εξάπλωσης της νόσου COVID-19. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο με την διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων με μοριακό έλεγχο, rapid test και τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων.

 

Προχωρήσατε σε αναπροσαρμογή του επενδυτικού σας πλάνου εξαιτίας της πανδημίας; Ποιος είναι ο στόχος που έχετε θέσει για την Affidea Καλαμάτας;  

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και μπροστά σε μία κρίση δεν σημαίνει ότι το σύνολο των αναπτυξιακών μας πλάνων παύει να υφίσταται. Συνεχίζουμε πιστοί στις αξίες μας να δημιουργούμε καινοτόμα τμήματα και να επενδύουμε συνεχώς σε τεχνολογία αιχμής, επεκτεινόμαστε σε γεωγραφικές περιφέρειες, συνεργαζόμαστε με καταξιωμένους επαγγελματίες υγείας σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνάπτουμε εξαιρετικά σημαντικές επιστημονικές συνεργασίες με κορυφαίους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο και συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην προαγωγή της υγείας. Με τις επενδύσεις αυτές και τις επικείμενες που έχουμε στο πλάνο για τη νέα χρονιά, κάνουμε σαφή τη δέσμευσή μας στην Ελλάδα και στην αναπτυξιακή μας προοπτική.

Η Affidea Καλαμάτας είναι ένα πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο που καλύπτει όλες τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, δίνοντας προτεραιότητα στην προάσπιση της υγείας των ασθενών, με εξειδίκευση, τεχνογνωσία και πρωτοποριακή τεχνολογία για τα ελληνικά δεδομένα. Στην Affidea Καλαμάτας, οι ασθενείς βρίσκουν έναν πραγματικό σύμμαχο απέναντι στην πάθησή τους, ενώ όλα τα στελέχη της ομάδας χαρακτηρίζονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης για τη φροντίδα αυτών που έχουν ανάγκη, με το διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό να παράγουν εξαιρετικό αποτέλεσμα, και αυτό μας έχει οδηγήσει στην απόφαση για περαιτέρω επενδύσεις στην πόλη της Καλαμάτας.

 

Ποιο είναι το προσωπικό σας όραμα για την Affidea;  

Συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών μας, παρέχοντας κίνητρα και εφόδια για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας. Θεωρούμε σαν μεγαλύτερη επιβράβευση τους εκατοντάδες χιλιάδες ικανοποιημένους εξεταζόμενους. Έτσι μόνο απολαμβάνουμε την αναγνώριση, την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη, που σας διαβεβαιώνω είναι η καλύτερη ανταμοιβή.