Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 09:06

Απ’ όλες τις ηλικίες στη κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας

 

Ολες οι ηλικίες νοσηλεύονται με κορονοϊό στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας αυτή την περίοδο, σημείωσε στην “Ε” η διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη.

Επεσήμανε ότι είναι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, κάποιες βαριές περιπτώσεις που δεν έχουν κάνει εμβόλιο, αλλά και νεαρά άτομα, 20 και 22 χρονών.

Η κ. Αλειφέρη μας ενημέρωσε ότι εδώ και 1,5 μήνα η ΜΕΘ Covid έχει αναστείλει τη λειτουργία της, από την περίοδο που έμεινε χωρίς ασθενείς. Αυτό έχει γίνει και με τις άλλες ΜΕΘ για κορονοϊό στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου και η μοναδική που λειτουργεί είναι στην Πάτρα.

Χθες στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας νοσηλεύονταν 20 ασθενείς (2 λιγότεροι σε σχέση με τη Δευτέρα), καθώς έγιναν 2 εισαγωγές και δόθηκαν 4 εξιτήρια.

 

ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Οσον αφορά τους εμβολιασμούς, ο ρυθμός της προσέλευσης ατόμων έχει ανέβει, καθώς γίνονται περίπου 550 εμβόλια (το ανώτερο είναι 600 και το χαμηλότερο 380, τον Ιούνιο). Οπως παρατήρησε η κ. Αλειφέρη, η εικόνα έχει βελτιωθεί γιατί προσέρχονται νέοι για την πρώτη δόση, ενώ τις προηγούμενες ημέρες έκαναν το εμβόλιο νοσηλευτές - νοσηλεύτριες, όχι μεγάλος αριθμός πάντως, που όλο το προηγούμενο διάστημα το απέρριπταν.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ο κόσμος εμβολιάζεται με το Pfizer και το μονοδοσικό της Johnson.

Μέχρι χθες στα εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου είχαν γίνει συνολικά 53.564 εμβολιασμοί.

 

ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΤΕΣΤ

Ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ για τη Μεσσηνία Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος μας ενημέρωσε ότι στα καθημερινά rapid tests μπροστά από το αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” στο Διοικητήριο, βρίσκονται και μέχρι 10 άτομα θετικά, δείγμα της αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή μας. Μας είπε ότι οι πιο πολλοί είναι νέοι 18 και 20 χρονών, που δεν φαίνεται να έχουν κολλήσει από πάρτι, αλλά από κάποιο μέλος της οικογένειάς τους ή από άλλο πρόσωπο, γνωστό τους. Οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί και αυτό είναι καλό για την υγεία τους, αλλά επικίνδυνο για τη μετάδοση της νόσου.

Ο κ. Βλαχοδημητρόπουλος μας ενημέρωσε ότι μεθαύριο Παρασκευή έχουν προγραμματίσει rapid tests στα ξενοδοχεία “Ελίτ” και “Φιλοξένια”, για το προσωπικό και για όποιον πελάτη θέλει, καθώς υπάρχουν επισκέπτες - τουρίστες και από το εξωτερικό. Για το λόγο αυτό τα rapid tests στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης δεν θα γίνουν αυτή την Παρασκευή, αλλά την ερχόμενη Δευτέρα 2 Αυγούστου.

Κανονικά θα γίνουν σήμερα τα τεστ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, όπως κάθε Τετάρτη που έχει λαϊκή.

Γ.Σ.