Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 10:04

Στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, συμμετέχοντας στην πανελλήνια στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και αναγνώριση του θανάτου από κορονοϊό ως εργατικού ατυχήματος. Επίσης εκφράζουν την αντίθεσή τους στην αναστολή εργασίας, τονίζοντας ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού όλων των εργαζομένων.
Στην διάρκεια της στάσης εργασίας στο νοσοκομείο βρέθηκαν και εργαζόμενοι τόσο από το νοσοκομείο όσο και από το ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας καθώς δεν έχουν δεχθεί να εμβολιαστούν.
Σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Ξένια Στρατικοπούλου τόνισε: «Συγκεντρωθήκαμε στα πλαίσια της πανελλήνιας στάσης εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικώντας την ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά, την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, να θεωρηθεί εργατικό ατύχημα ο θάνατος από Covid. Είμαστε κατά της υποχρεωτικότητας και αναστολής των εργαζομένων, είμαστε υπέρ του εμβολιασμού. Είμαστε κατά των συγχωνεύσεων των υγειονομικών μονάδων και των προνοιακών, λέμε όχι στους εργολάβους».
Από τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή η Ειρήνη Βεϊζάη σημείωσε: «Η αιτία που μας έβγαλαν σε αναστολή η κυβέρνηση και ο διοικητής μας ήταν γιατί δεν κάνουμε το εμβόλιο. Δεν είπαμε δεν θέλουμε να κάνουμε το εμβόλιο, θέλουμε πρώτα να ολοκληρωθούν οι έρευνες και να είναι ασφαλές το εμβόλιο. Να το υπογράφει κάποιος γιατρός, μόνο τότε θα το κάνουμε. Εκτός από αυτό επειδή έχει καταρρεύσει αυτό που μας είπαν στην αρχή ότι είμαστε εμείς επικίνδυνοι για το νοσοκομείο, θα θέλαμε, επειδή νοσούν οι εμβολιασμένοι από όταν φύγαμε από το νοσοκομείο, να μας δώσει ποια έρευνα και ποια στοιχεία αποδεικνύουν ότι από εμάς που δεν είμαστε εμβολιασμένοι κινδυνεύουν οι ασθενείς. Θα θέλαμε αυτή την έρευνα να μας τη δώσει να τη δούμε. Ζητάμε να επιστρέψουμε και να εργαστούμε με τις μάσκες μας και τα τεστ όπως όλος ο κόσμος και όπως οι εμβολιασμένοι, να μη διαφέρουμε σε τίποτα από τους άλλους συναδέλφους μας».

Κ.Μπ.