Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 22:01

Ένας ακόμα θάνατος στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας

 

Ενας ακόμα άνθρωπος, άνδρας 84 ετών, έχασε σήμερα τη ζωή του από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ανεβάζοντας σε 50 τους συμπολίτες μας που έχουν πεθάνει στην κλινική και στη ΜΕΘ Covid, στο διάστημα των τελευταίων 3 μηνών από την έξαρση της πανδημίας του καλοκαιριού.

Στην κλινική Covid νοσηλεύονται σήμερα 30 ασθενείς, 3 λιγότεροι σε σχέση με χθες Κυριακή. Εγιναν 7 εισαγωγές και δόθηκαν 8 εξιτήρια.

Στη ΜΕΘ Covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 3 ασθενείς, καθώς έγινε μία νέα διασωλήνωση σε γυναίκα 70 ετών.

Χθες Κυριακή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου αξιολογήθηκαν 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα, στοιχείο που επιβεβαιώνει την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή μας.

Στα εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκαν μόλις 495 εμβολιασμοί την περασμένη εβδομάδα, από 18 έως 23 Οκτωβρίου. Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα την εβδομάδα από 20 έως και 25 Σεπτεμβρίου είχαν πραγματοποιηθεί 913 εμβολιασμοί και το νούμερο ήταν χαμηλό, καταλαβαίνει ότι οι ρυθμοί των εμβολιασμών κινούνται πλέον σε απογοητευτικούς ρυθμούς, που εγκυμονούν μεγαλύτερους κινδύνους νόσησης.