Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 21:40

Ένας ακόμα θάνατος στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας

 

Ενας ακόμα άνθρωπος, άνδρας 84 ετών, έχασε σήμερα τη ζωή του από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ανεβάζοντας σε 51 τους συμπολίτες μας που έχουν πεθάνει στην κλινική και στη ΜΕΘ Covid, στο διάστημα των τελευταίων μηνών από την έξαρση της πανδημίας του καλοκαιριού.

Ακόμα, διασωληνώθηκε ένας άνδρας, 47 ετών και νοσηλεύται στη ΜΕΘ Covid.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, σήμερα Δευτέρα 1η Νοεμβρίου στην κλινική Covid νοσηλεύονται 42 ασθενείς, καθώς έγιναν 6 εισαγωγές και δόθηκαν 7 εξιτήρια. Εγινε μία μεταφορά ασθενή στη ΜΕΘ Covid και πλέον νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 3 ασθενείς.

Χθες 31 Οκτωβρίου στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου αξιολογήθηκαν 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Στα εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκαν 406 εμβολιασμοί την εβδομάδα από 25 έως και 30 Οκτωβρίου. Μία εβδομάδα πριν, από 18 έως 23 Οκτωβρίου είχαν πραγματοποιηθεί 495 εμβολιασμοί, στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι οι ρυθμοί των εμβολιασμών για τον κορονοϊό κινούνται σε ολοένα και πιο αρνητικά επίπεδα, παρά τις εκκλήσεις και την αύξηση των κρουσμάτων στον πληθυσμό.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα την εβδομάδα από 20 έως και 25 Σεπτεμβρίου είχαν πραγματοποιηθεί 913 εμβολιασμοί και το νούμερο ήταν χαμηλό.