Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 17:22

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ενημέρωση για το Κέντρο Ημέρας για τη Μνήμη και την Άνοια

Το Κέντρο Ημέρας για τη Μνήμη και την Άνοια επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Δήμητρα Ψαρούλη και η νοσηλεύτρια Κατερίνα Τσατά.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, οι εκπρόσωποι του ΕΕΣ Καλαμάτας ενημερώθηκαν από τον επιστημονικά υπεύθυνο, ψυχίατρο Κώστα Σιάρκο και τη διεπιστημονική ομάδα, για τη δομή και λειτουργία του Κέντρου Ημέρας, το είδος των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρει, καθώς και για την ανάγκη απαρτιωμένης φροντίδας των ασθενών που πάσχουν από άνοια και των φροντιστών τους.

Με τη σειρά της, η κ. Ψαρούλη υπογράμμισε το κενό που υπήρχε σε υπηρεσίες υγείας στην κοινότητα, εξειδικευμένες στον τομέα των διαταραχών της μνήμης και στην άνοια, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δημιουργία μιας τέτοιας δομής στην πόλη της Καλαμάτας και συνεχάρη όλο το προσωπικό για τις υπηρεσίες του. Τέλος, εξέφρασε τη διαθεσιμότητα του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας και της ίδιας προσωπικά, να σταθούν αρωγοί στο έργο που επιτελεί το Κέντρο Ημέρας.

Το Κέντρο Ημέρας για τη Μνήμη και την Άνοια είναι το πρώτο Κέντρο Ημέρας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και των όμορων νομών, το οποίο παρέχει εξειδικευμένες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη λειτουργία της μνήμης, καθώς και άτομα που πάσχουν από άνοια.

Μέσω μιας πολυκλαδικής ομάδας επαγγελματιών υγείας, προσφέρει ένα εύρος υπηρεσιών, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους. Έχει έδρα την Καλαμάτα και ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2021. Το έργο είναι ενταγμένο στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από την IASIS ΑΜΚΕ.

Στεγάζεται στην οδό Νέδοντος 129 και Καποδιστρίου στην Καλαμάτα και όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν.

Για τον προγραμματισμό των ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 27210 92272 και 27210 94590.