Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 16:35

Θεόδωρος Καρούτζος: Νέες επενδύσεις από την Affidea σε Καλαμάτα και Σπάρτη

 

Στρατηγική επέκταση με Ιατρικά Κέντρα Δερματολογίας υψηλής τεχνολογίας

Με αφορμή την στρατηγική επέκταση της Affidea στην Ελλάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Καρούτζος,  μιλά στην «Ελευθερία» για τις εξελίξεις στις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει ο Όμιλος, καθώς και για τις επενδύσεις του στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Πρόσφατα η Affidea ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας των Ιατρικών Κέντρων Δερματολογίας City Med στην Καλαμάτα και στην Σπάρτη. Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση στον χώρο της Υγείας. Μιλήστε μας για αυτήν την επένδυση.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα καλά σχεδιασμένο βήμα προς τα εμπρός, που εξελίσσει τη δυναμική και τις υπηρεσίες του Ομίλου Affidea ένα βήμα πιο πέρα σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε πολύ καλά, δηλαδή την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου για όλους. Διευρύνουμε το πεδίο δράσης μας, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνουμε το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, με σεβασμό στον εξεταζόμενο που μας εμπιστεύεται το πολυτιμότερο αγαθό, την Υγεία του. Αφουγκραζόμενοι την αγορά και πιστοί στις αξίες μας, συνεχίζουμε να δημιουργούμε καινοτόμα τμήματα, να επενδύουμε σε τεχνολογία αιχμής και να συνεργαζόμαστε με καταξιωμένους επαγγελματίες υγείας, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην προαγωγή της υγείας.

Τι είναι τα City Med και για ποιους λόγους ξεχωρίζουν;

Τα City Med είναι πρότυπα Ιατρικά Κέντρα που προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον τομέα της Δερματολογίας. Στόχος μας είναι η αξιόπιστη παροχή ιατρικών υπηρεσιών με εξατομικευμένα πρωτόκολλα θεραπείας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας. Είναι βασικό επίσης ότι αυτές οι σύγχρονες και καινοτόμες δερματολογικές θεραπείες, μέσω του Ομίλου Affidea, δεν αποτελούν πολυτέλεια για τους λίγους, αλλά γίνονται προσιτές στο ευρύ κοινό.

Τι σημαίνουν οι επενδύσεις αυτές στην Πελοπόννησο για την τοπική κοινωνία;

Για όλους εμάς στην Affidea, οι επενδύσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο του στρατηγικού μας σχεδιασμού να καταστεί η Affidea ο μεγαλύτερος πάροχος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα, «σύμμαχος» των συμπολιτών μας, αλλά και σημείο αναφοράς για τον κλάδο.

Παρά τις οικονομικές και υγειονομικές προκλήσεις, η Affidea επενδύει στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο, με νέες μονάδες, εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, παροχή καινοτόμων υπηρεσιών, αλλά και με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας να δημιουργούμε προστιθέμενη αξία στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε, και αναπτύσσουμε τις πόλεις της Καλαμάτας και της Σπάρτης ως προορισμούς για ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, η Affidea Ελλάδος, μέλος του μεγαλύτερου παρόχου πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη, αξιοποιεί στην πράξη την υψηλή τεχνογνωσία και τα αυστηρά πρωτόκολλα κλινικής αριστείας. Η τεχνογνωσία αυτή θα ωφελήσει τους συμπολίτες μας σε Καλαμάτα και Σπάρτη, όλους τους εξεταζόμενους και τους ασφαλισμένους των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς αποκτούν πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης, προαγωγής της υγείας και ιατρικής περίθαλψης που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα και διαδικασίες ασφαλείας.

Ποια η σημασία της ενίσχυσης της θέσης της Affidea στην αγορά της Δερματολογίας;

Η ελληνική αγορά συνιστά την πλέον ανεπτυγμένη αγορά Δερματολογίας και μάλιστα με μεγάλη ζήτηση από το κοινό. Με την δημιουργία σύγχρονων Ιατρικών Δερματολογικών Κέντρων στο δίκτυό μας κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για φροντίδα υψηλών προδιαγραφών. Μέσω της επένδυσης αυτής, η Affidea προσθέτει σημαντική τεχνογνωσία και εξειδίκευση στον τομέα της Δερματολογίας, δημιουργώντας παράλληλα συνέργειες με τις απεικονιστικές και εργαστηριακές εξετάσεις της. 

Ποιο το όραμά σας για την Affidea;

Η Affidea αναπτύσσει, με εντατικούς ρυθμούς, ένα εκτεταμένο δίκτυο Διαγνωστικών και πλέον Δερματολογικών Κέντρων ανά την Ελλάδα. Οι επενδύσεις μας, ωστόσο, δεν περιορίζονται στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό και στην τεχνολογία αιχμής, παράγοντες που βεβαίως εγγυώνται την ασφάλεια των εξεταζόμενων και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων. Προχωράμε πιο πέρα από αυτό και επενδύουμε στην αλλαγή κουλτούρας της εξεταστικής διαδικασίας, μιας φιλοσοφίας που τοποθετεί τον εξεταζόμενο ως τον απόλυτη πρωταγωνιστή. Και αυτό είναι κάτι που ήδη γίνεται αντιληπτό και το βλέπουμε καθημερινά στα Κέντρα μας, αλλά και μέσω ειδικών δεικτών ικανοποίησης. Με την πρόσφατη επένδυση αποδεικνύουμε στην πράξη ότι στο κέντρο της προσοχής μας είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Είμαστε υπερήφανοι για το αποτύπωμά μας και με όχημα την καινοτομία δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας. 

City Med Καλαμάτας, Νέδοντος 78, +30 27210 22326