Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 08:15

Ξεκινά την Παρασκευή το 13ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας (βίντεο)

 

Ξεκινούν την Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Κυριακής, οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου Υγείας Μεσσηνίας που διοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας (ΙΕΜΕΣ), στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Elite City Resort” στην Παραλία Καλαμάτας.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις, ελεύθερες ανακοινώσεις, συζητήσεις στρογγυλού τραπεζιού, δορυφορικά συμπόσια και κλινικά φροντιστήρια με επίκαιρα θέματα υγείας, ιατρικής αποκατάστασης και πρόληψης. Η παρακολούθηση θα γίνει διά ζώσης και online, ενώ αναμένεται η συμμετοχή με φυσική παρουσία 250-300 ιατρών και επαγγελματιών υγείας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Στόχος της ΙΕΜΕΣ ήταν εξαρχής να προσελκύσει το επιστημονικό ενδιαφέρον όσο το δυνατόν περισσότερων επαγγελματιών υγείας από όλη την Ελλάδα, με διαφορετικό ιατρικό αντικείμενο.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Σκρεπέτης, συντονιστής διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, έθεσε ως προτεραιότητα του συνεδρίου Υγείας Μεσσηνίας “να αγκαλιάσει όλους τους συναδέλφους που εργάζονται και εξακολουθούν να οραματίζονται την ιατρική ως την κορωνίδα των επιστημών, σε κόντρα των δυσκολιών της εποχής μας”.

Σημείωσε ακόμη πως “στηρίζοντας την ανταλλαγή-εναλλαγή της επιστημονικής σκέψης, ενισχύουμε την εκπαιδευτική δραστηριότητα που προκύπτει από τις σύγχρονες αλλαγές σε όλους τους τομείς της ιατρικής με συμμετοχή παλαιότερων αλλά και νέων συναδέλφων καταλήγοντας σε πιο γόνιμες συνεργασίες”.

Μιλώντας για το στόχο του συνεδρίου είπε πως αυτός είναι “να προσεγγίσει ιατρούς, νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας, δίνοντάς τους ένα ελεύθερο βήμα κατάθεσης απόψεων και διαλόγου σε όλα τα θέματα που άπτονται της σύγχρονης ιατρικής, εκπληρώνοντας ένα συμπληρωματικό ρόλο με τα κέντρα μετάδοσης της ιατρικής γνώσης της κάθε ειδικότητας”.

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, ιατρός-νεφρολόγος Αναστάσιος Πουλόπουλος, και τόνισε ότι απευθύνεται σε όλους τους ιατρούς και νοσηλευτές της πρώτης γραμμής που ενδιαφέρονται για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε επιλεγμένα επίκαιρα θέματα υγείας της καθημερινής πραγματικότητας.

Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής με το Νοσηλευτικό Στρογγυλό Τραπέζι “Διοίκηση και σύγχρονη νοσηλευτική”. Η εναρκτήρια ομιλία από τον ιατρό Λάζαρο Βλαδίμηρο, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αφορά στους γιατρούς και την ιατρική στην Επανάσταση του 1821.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ν.Κ.