Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 16:00

Νοσοκομείο Καλαμάτας: 1400 ραντεβού κλείστηκαν μέσα σε λίγες ώρες

Πάνω από 1.400 ραντεβού, για την ακρίβεια 1.404, κλείστηκαν χθες, πρώτη μέρα των ραντεβού για τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Και απ’ αυτά το 40% κλείστηκαν ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας, που ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Μάλιστα, σε κάποιες κρίσιμες ειδικότητες τα ραντεβού εξαντλήθηκαν από χθες.

Η εικόνα αυτή καταδεικνύει δύο πράγματα: α) Τη μεγάλη ανάγκη του κόσμου της Μεσσηνίας για εξετάσεις κι έλεγχο της υγείας του από δημόσιες δομές υγείας. β) Την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών ραντεβού, που ήταν αναγκαία για την ταχύτερη εξυπηρέτηση και την αποφυγή ταλαιπωρίας του κόσμου.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας ενημερώνει ότι “λόγω της εξαντλήσεως των ραντεβού (όπως οφθαλμίατρος, γαστρεντερολόγος, μαστογραφία, ογκολογικό) έως 25/8, για την αναζήτηση νέων διαθεσίμων ραντεβού μετά από τις 25/8 έως και 30/8, ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι μέσω της εφαρμογής των ηλεκτρονικών ραντεβού, καθότι θα μπορούν οι πολίτες, να βλέπουν άμεσα, σε πραγματικό χρόνο, τα νέα ενταγμένα ραντεβού και τις τυχόν ακυρώσεις”. Κι εξηγεί ότι “καθώς αυτή η διαδικασία είναι συνεχώς εξελισσόμενη και μεταβαλλόμενη είναι απρόσφορη η προσέλευση των πολιτών στο νοσοκομείο. Αντιθέτως μέσω της εφαρμογής μπορούν να έχουν άμεση εικόνα της υπάρχουσας διαθεσιμότητας σε καθημερινή βάση”.

Γ.Σ.