Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 08:18

Επιστολή Χρονά σε Καρβέλη: Ελλειψη γιατρού στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων

 

Την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων με ειδικευμένο γιατρό, για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν από την μετακίνηση του γιατρού Ηλία Γιαννέλου στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, ζητεί με επιστολή του προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας Πελοποννήσου Αγγελος Χρονάς.

Οπως επισημαίνει ο κ. Χρονάς, με την επιστολή του ενώνει και τη δική του φωνή με τη φωνή των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας των Γαργαλιάνων.

“Γνωρίζοντας τον ζήλο και την αυξημένη ευθύνη που διαθέτετε, ευελπιστώ στην άμεση λύση του επικείμενου προβλήματος, με σκοπό την βέλτιστη ιατρική φροντίδα στους κατοίκους της περιοχής”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης.

Για την πληρέστερη ενημέρωση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ ο κ. Χρονάς επισυνάπτει την απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Γαργαλιάνων.

Στην ομόφωνη απόφασή του το Συμβούλιο της Κοινότητας επισημαίνει:

“Παρακαλούμε για ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Γαργαλιάνων και την άμεση επάνδρωσή του με ειδικευμένο γιατρό, προκειμένου αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν από την μετακίνηση του γενικού ιατρού κ. Γιαννέλου Ηλία και την αποστελέχωση του Κ.Υ. Γαργαλιάνων από τον μοναδικό ειδικευμένο ιατρό”.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Συμβουλίου Βασίλης Αγγελόπουλος παρατήρησε: “Όπως γνωρίζετε στις 24/7/2023 μετακινήθηκε ο γενικός ιατρός κ. Γιαννέλος Ηλίας από το Κ.Υ. Γαργαλιάνων στο Κ.Υ. Φιλιατρών. Από το 2013 αποτελούσε τον μοναδικό ειδικευμένο ιατρό του Κ.Υ. Γαργαλιάνων και τον μοναδικό ιατρό ο οποίος μπορούσε να έχει την ιδιότητα του προσωπικού ιατρού, εξυπηρετώντας πλήθος πολιτών-ασθενών της περιοχής. Στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων παραμένουν μόνο δύο αγροτικοί ιατροί, δεδομένου ότι η θητεία της τρίτης αγροτικού ιατρού έχει ήδη λήξει. Συνέπεια αυτού θα είναι να υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με την διαχείριση των επειγόντων περιστατικών από ιατρό, τις εφημερίες κ.ο.κ.

Η περίοδος του καλοκαιριού κατά την οποία τα περιστατικά είναι αυξημένα λόγω της έλευσης τουριστών αλλά και της γενικότερης κάλυψης του Κ.Υ. Γαργαλιάνων σε εργαζόμενους και επισκέπτες των ξενοδοχειακών μονάδων του Costa Navarino, εντείνει τα άνω προβλήματα και καθιστά επιτακτική την άμεση αντιμετώπισή τους. Να επισημάνουμε ότι η μετακίνηση του γενικού ιατρού κ. Γιαννέλου Ηλία θα έπρεπε να γίνει αφού πριν είχε γίνει αντικατάστασή του”.