Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 17:25

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Δεύτερο γιατρό χρειάζεται η Ογκολογική Μονάδα

 

Να δοθούν κίνητρα για να έρθει δεύτερος ογκολόγος γιατρός και να λειτουργήσει αξιοπρεπώς η Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ζητεί το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας της μονάδας μετά την αναρρωτική άδεια της μοναδικής ογκολόγου γιατρού.

Χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτησή μας για το σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας της μονάδας σημείωσαν:

Η πρόεδρος του σωματείου Χρυσάνθη Μάλλιου: “Είναι το πρόβλημα που θίγουμε συνεχώς τα τελευταία χρόνια, ότι δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη κλινική να στηρίζεται πάνω σε ένα γιατρό. Εχουμε ζητήσει επανειλημμένα προκήρυξη δεύτερου ογκολόγου. Εχει γίνει μία φορά προκήρυξη, αλλά έχει βγει άγονη. Αυτό σημαίνει ότι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον από κανέναν γιατρό. Είναι αυτά που λέμε τα τελευταία χρόνια, ότι θα πρέπει να δοθούν ειδικά κίνητρα στους γιατρούς στην περιφέρεια, για να ξεκινήσει να έρθει ένας γιατρός από την Αθήνα και να αξίζει τον κόπο να πληρώσει 700 ευρώ ενοίκιο, για να ζήσει σε αυτή την πόλη και να μπορέσει να ζήσει τα παιδιά του και να δουλέψει την Ογκολογική Κλινική μαζί με τη γιατρό μας.

Ανθρωποι είναι και οι γιατροί αρρωσταίνουν. Οταν υπάρχει ένας γιατρός και φεύγει και αυτός, πέφτει η λειτουργία της κλινικής.

Προσπαθούν να βρουν λύση. Προς το παρόν χημειοθεραπείες, θεραπείες που ήδη είχε δώσει η γιατρός μας, τις κρατάνε με νύχια και με δόντια άλλοι γιατροί του νοσοκομείου, οι γιατροί από το Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να δοθεί μια λύση”.

Ο γ.γ. του σωματείου Μανώλης Μάκαρης: “Το πρόβλημα που υπάρχει με την Ογκολογική Κλινική, ήταν γνωστό εδώ και καιρό. Εμείς ως σωματείο είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ότι δεν φθάνει ένας γιατρός να καλύψει τις ανάγκες ενός τέτοιου κρίσιμου τομέα, όπως είναι οι ογκολογικοί ασθενείς.

Στο Δ.Σ. του νοσοκομείου αποφασίσαμε εκτάκτως να υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ιδιώτη, για να καλύψει προσωρινά την κατάσταση, έτσι ώστε να καλυφθεί αυτό το κενό. Αλλά εμείς ως σωματείο επιμένουμε ότι το βασικό είναι η προκήρυξη των θέσεων γιατρών του ΕΣΥ, να προκηρυχθεί και άλλη θέση γιατρού του ΕΣΥ, γιατί οι ανάγκες του πληθυσμού είναι πάρα πολύ μεγάλες”.

Γ.Σ.