Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 14:45

Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη

Για τις «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη - Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας» μιλήσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής καθηγητή Παθολογίας ΕΚΠΑ Παναγιώτης Χαλβατσιώτης και η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας Αθανασία Καρούνου.

Σε κάθε εκδήλωση θα υπάρχουν ομιλίες από ειδικούς και θα γίνονται μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης. Οι Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη ξεκινούν το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στο Διαβολίτσι στις 5 μ.μ. και θα συνεχιστούν στον Άρι στις 13 Απριλίου, στην Καρδαμύλη στις 25 Μαΐου και στον Αριστομένη στις 15 Ιουνίου.

Η κ. Καρούνου είπε ότι ενημερωτικό πρόγραμμα βέβαια τελεί υπό την αιγίδα και της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διαβήτη και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Πελοποννήσου».

Ο κ. Χαλβατσιώτης επεσήμαινε ότι στις ανεπτυγμένες χώρες 1 στους 5 κινδυνεύει να εμφανίσει ζάχαρο διαβήτη που μπορεί οδηγήσει σε καρδιαγγειακά νοσήματα σε ακρωτηριασμούς, σε νεφρικές ανεπάρκειες.