Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 22:30

Δράση ενημέρωσης για το σακχαρώδη διαβήτη

Δράση ενημέρωσης για το σακχαρώδη διαβήτη διοργανώνει ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας “Γλυκιά Μεσσηνία” αυτό το Σάββατο 13 του μήνα, στην αίθουσα του πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού (έναντι του δημοτικού σχολείου) στον Άρι του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον οικείο δήμο και την τοπική Κοινότητα.

Πιο αναλυτικά, της ενημερωτικής εσπερίδας που είναι προγραμματισμένη για τις 6 μ.μ., θα προηγηθούν στις 5 μ.μ. δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαρίνης.

Ομιλητές στην εκδήλωση, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδη διαβήτη - Υψώνουμε ασπίδα προστασίας», θα είναι οι: Αναστάσιος Μάκρης, γενικός ιατρός στο Διαβητολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, επιμελητής Α΄, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Αίτια και διάγνωση σακχαρώδη διαβήτη». Βασίλειος Καραμπέτσος, καρδιολόγος στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, επιμελητής Β΄, με θέμα «Καρδιά και διαβήτης». Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, συντονιστής του ενημερωτικού προγράμματος και αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας του ΕΚΠΑ, με θέμα «Θεραπεία σακχαρώδη διαβήτη».