Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015 13:24

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας παράγει οξυγόνο

Σε λειτουργία είναι η εγκατάσταση παραγωγής οξυγόνου, που θα απαλλάξει το Νοσοκομείο Καλαμάτας από ένα έξοδο της τάξης των 350.000 ευρώ ετησίως.

Ο διοικητής της Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, το ανακοίνωσε χθες και επίσημα. Παράλληλα ενημέρωσε για την πορεία των έργων στο χώρο της Υγείας, με αφορμή συνάντηση που είχε νωρίτερα στο γραφείο του με τους αναδόχους. 

Εν τω μεταξύ ο κ. Μπέζος προανήγγειλε ότι θα επιδιώξει στο επόμενο διάστημα συνάντηση με το νέο υπουργό Υγείας, Π. Κουρουμπλή, και θα τον προσκαλέσει, αυτόν και στελέχη του υπουργείου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, για να δουν από κοντά τα οικονομικά οφέλη που μπορεί να έχει ένα νοσοκομείο και κατ' επέκταση το ΕΣΥ από τέτοιου είδους έργα. Επίσης, είπε ότι ήδη τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου προετοιμάζουν νέες προτάσεις για να είναι έτοιμοι για το νέο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, το οποίο διαδέχεται το ΕΣΠΑ.   

Νωρίτερα ο κ. Μπέζος και η κ. Νικολάκου ενημερώθηκαν από τους αναδόχους για την πρόοδο των έργων που αφορούν στο χώρο της Υγείας. Ο Γ. Μπέζος μίλησε για έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,1 εκατ. ευρώ και ανέφερε ενδεικτικά: το βάψιμο του Νοσοκομείου Καλαμάτας εξωτερικά, με ψυχρά χρώματα για την ενεργειακή αναβάθμισή του, ενώ θα προστεθεί και θερμομόνωση στα δώματα της οροφής, προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ. Η αναδιαρρύθμιση του ισογείου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, που ξεκινά τις επόμενες μέρες και θα κοστίσει 1,2 εκατ. ευρώ (αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2016). Το Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου με προϋπολογισμό 260.000 ευρώ, που τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η σύμβαση για την κατασκευή του. Η κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου Μεθώνης, που όπως είπε ο διοικητής δουλεύεται τώρα και ο προϋπολογισμός του είναι 270.000 ευρώ και το Περιφερειακό Ιατρείο Πεταλιδίου, με προϋπολογισμό 307.000 ευρώ. Εκτίμησε δε ο κ. Μπέζος ότι αυτά τα έργα θα είναι έτοιμα μέσα στους επόμενους 6-8 μήνες, και σίγουρα πριν το τέλος του χρόνου. Ενώ αναφορά έκανε και σε 8 υποέργα που αφορούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και ανανεώνουν σε ποσοστό 80%-90% τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του. 

Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου χαρακτήρισε μαχητή - διοικητή τον Γ. Μπέζο και ανέφερε πως όταν ανέλαβε η περιφερειακή αρχή για πρώτη φορά το 2011, τα χρήματα για έργα στο χώρο της Υγείας σε όλη την Πελοπόννησο παρέμεναν αναξιοποίητα. Και τόνισε ότι στο πρόσωπό του η Περιφέρεια βρήκε ένα συνεργάτη για να αλλάξει το χάρτη των υποδομών Υγείας, κυρίως στο Νομό Μεσσηνίας. Η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι η Περιφέρεια έχει προχωρήσει μελετητικά και το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων - ενώ σε συνεννόηση με το Νοσοκομείο Μεσσηνίας αναζητούν πρόγραμμα για να εντάξουν την ανακαίνιση του κτηρίου Λαλέα, όπου στεγάζεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Τόσο ο διοικητής, όσο και η αντιπεριφερειάρχης είπαν τα καλύτερα λόγια και ευχαρίστησαν τόσο τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, όσο και του Νοσοκομείου Καλαμάτας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο διευθυντή Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας Παν. Γιαννακέα. Η κ. Νικολάκου ανέφερε τέλος ότι προσπάθειες από κοινού θα γίνουν και για την στελέχωση του Νοσοκομείου με προσωπικό. 

 

Ν.Κ.