Πέμπτη, 14 Μαϊος 2015 13:50

Μέτρηση της υπέρτασης στην πλατεία της Καλαμάτας

Μέτρηση της υπέρτασης θα γίνεται στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας μεθαύριο Σάββατο 16 Μαΐου, από την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης (ΕΕΥ), από τις 9.30 το πρωί ώς τις 2 το μεσημέρι.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν μεθαύριο και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Υπέρτασης, η οποία είναι την Κυριακή 17 του μήνα.

Στο μεταξύ, σε εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα, ανακοινώθηκε ότι πάνω από 2.000.000 Ελληνες έχουν υπέρταση, περίπου το 1/3 των ενηλίκων και πάνω από το 1/2 των ηλικιωμένων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, η πρόεδρος της ΕΕΥ Στέλλα Δούμα (καθηγήτρια Παθολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Διευθύντρια Γ΄ Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου), ο αντιπρόεδρος της ΕΕΥ Γεώργιος Στεργίου (καθηγητής Παθολογίας και Υπέρτασης, Γ΄ Παθολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Σωτηρία), καθώς και ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας Κωνσταντίνος Τσιούφης (Καρδιολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιπποκράτειο νοσοκομείο, γραμματέας του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης).